Hoeveel verdient Wim Kieft? Het vermogen van Wim Kieft

Wanneer je de naam Wim Kieft hoort is de kans groot dat je aan voetbal talkshows denkt, maar wist je dat Wim Kieft ook profvoetballer is geweest en nu als voetbal analist elke week op de televisie te zien is? Maar wat is het vermogen van Wim Kieft en wat doet hij allemaal in het dagelijkse leven? Dat lees je in dit artikel. In dit artikel gaan we bekijken wie Wim Kieft is, maar we gaan ook kijken naar zijn financiële situatie.

Wie is Wim Kieft?

Zoals we hierboven al aangaven kennen de meeste mensen Wim Kieft als voetbal analist. Veel mensen vergeten namelijk dat hij zelfs actief is geweest in het Nederlands elftal. We kunnen dan ook wel zeggen dat hij een echte profvoetballer is geweest. Wim Kieft is speler geweest van verschillende clubs. We mogen dan denken aan Ajax , PSV en een aantal clubs in Italië en Frankrijk. Zoals we hierboven al aangaven is hij zelfs international geweest voor het Nederlands elftal en met succes. Hij maakte namelijk deel uit van de selectie die het EK van 1988 hebben gewonnen.

Naast het winnen van het EK van 1988 heeft Wim Kieft nog meer prijzen op zijn naam. Hij heeft namelijk samen met PSV in 1988 de eerste Europacup 1 in de clubhistorie gewonnen. Dat is toch wel een behoorlijke prestatie. Wim Kieft was misschien niet de beste voetballer van de wereld, maar hij was zeker een goede voetballer.

Naast zijn leven als profvoetballer bleek al snel dat Wim Kieft een goede voetbal analist is. Dat kan ook niet anders na zo’n geweldige carrière. Wim Kieft is dan ook regelmatig te vinden aan de tafel bij de mannen van VI. Samen met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp maakt hij van elke aflevering altijd een succes.

De laatste tijd is Wim Kieft ook vaak te zien bij het andere programma van Wilfred Genee. Tijdens dit programma wordt voornamelijk, je verwacht het niet, over voetbal gesproken. Dit doet hij samen met Andy van der Meijde en Wesley Sneijder. Uiteraard is Wilfred Genee de presentator van het programma. Dit zijn slechts de deelnames aan de programma’s van SBS 6. Zo af en toe is Wim Kieft ook te bewonderen bij RTL en voorheen ook bij Ziggo. We kunnen dan ook wel zeggen dat Wim Kieft een vakman is. Hij wordt namelijk niet voor niks bij elk programma waar over voetbal gesproken wordt uitgenodigd.

Het salaris van Wim Kieft

Voordat we naar het vermogen van Wim Kieft gaan kijken, moeten we eerst weten wat het salaris is van Wim Kieft. We begrijpen allemaal wel dat de salarissen in 1988 lang niet zo hoog waren als nu. Daarom is het erg lastig om te zeggen wat het salaris van Wim Kieft was tijdens zijn voetbalcarrière. Aangezien hij voor veel topclubs gespeeld heeft kunnen we er wel vanuit gaan dat hij een goed salaris had.

Helaas kunnen we ook niks zeggen over het salaris van Wim Kieft op dit moment. Dat komt omdat Wim Kieft eigenlijk nooit praat over zijn financiële situatie. We kunnen er wel vanuit gaan dat hij op dit moment een goed salaris heeft. Hij heeft er namelijk zelf voor gezorgd dat bijna elk voetbalprogramma hem wilt hebben waardoor hij een behoorlijke positie heeft. Daarnaast is hij ook al jaren te vinden bij de mannen van Veronica Inside wat ook erg prettig is voor Wim Kieft. We kunnen dus niet precies zeggen wat zijn salaris is, maar we kunnen er wel vanuit gaan dat het vermogen van Wim Kieft een behoorlijk vermogen krijgt door zijn salaris. Hij heeft het zeker weten niet slecht.

Waar heeft Wim Kieft zijn vermogen aan verdiend?

Wim Kieft heeft als ex-voetballer een aardig bedrag kunnen verdienen. Zoals we hierboven al aangaven lagen de salarissen op dat moment lang niet zo hoog, maar we kunnen er wel vanuit gaan dat hij er goed van kon leven. Zoals we hierboven ook al aangaven is hij ook actief op de televisie. We kunnen er dan ook wel vanuit gaan dat het vermogen van Wim Kieft voornamelijk door zijn televisie werk is ontstaan.

Het vermogen van Wim Kieft

Voordat we gaan kijken naar het vermogen van Wim Kieft weten we wat alle inkomstenbronnen zijn van Wim Kieft. Doordat we niet weten wat het maandelijkse salaris is van Wim Kieft is het voor ons erg lastig om een goede inschatting te maken met betrekking tot zijn vermogen. Desondanks hebben wij via verschillende bronnen te horen gekregen dat het vermogen van Wim Kieft rond de 1,1 miljoen euro ligt.

Dat is natuurlijk een mooi vermogen waar Wim Kieft erg trots op mag zijn. Daarnaast is de kans groot dat Wim Kieft nog verschillende sponsor deals heeft lopen. Doordat wij niet welke, en hoeveel geld hij hiervoor krijgt hebben we dat niet meegenomen in zijn vermogen. Desondanks heeft hij een mooi geschat vermogen rond de 1,1 miljoen euro. Dat heeft hij mooi voor elkaar gekregen. Dat kan ook niet anders als we kijken naar zijn voetbalcarrière.

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!