Hoeveel verdient John de Mol? Het vermogen van John de Mol

Wanneer we familie de Mol horen komt John de Mol vaak het snelste bovenwater. Veel mensen denken dat John de Mol een van de rijkste Nederlanders is, maar hoeveel verdient John de Mol en wat is het vermogen van John de Mol? Dat lees je hier.

Wie is John de Mol?

John de Mol is geboren op 24 april 1955 in Den Haag. John de Mol is een Nederlandse media-magnaat, ondernemer en televisieproducent. John de Mol had in 2021 een behoorlijk vermogen, maar wat was dat? Dat houden we nog even geheim. Naast het feit dat John de Mol erg bekend is geworden door zijn onderneming is hij ook de zoon van voormalig zanger John de Mol sr, de broer van Linda de Mol en de vader van Johnny de Mol. Ook was John de Mol lang de zwager van Jeroen Rietbergen, maar de relatie tussen Linda de Mol en Jeroen Rietbergen is voorbij. Daarnaast is John de Mol ook groot fan van zijn eigen programma’s. Helemaal van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp.

De carrière van John de Mol

John de Mol groeide op in het Gooi, in eerste instantie ging hij vol aan het werk om profvoetballer te worden. Na zijn havo-examen deed hij er alles aan om het bij Ajax te schoppen. Zes jaar later werd hij geen profvoetballer, maar commissaris bij Ajax. Toen de vader van John de Mol directeur werd van Radio Noordzee, besloot John de Mol een carrièreswitch te maken richting de mediawereld en dat is misschien wel de beste keuze die hij ooit heeft gemaakt. Hij begon onderaan de ladder. John de Mol begon namelijk als technicus, maar binnen no time was hij zelf radio-dj. Kort daarna monteerde hij zelfs bij Studio Sport de voetbalwedstrijden aan elkaar en een leven in de televisiewereld was gecreëerd. Vanaf dit moment ging alles in een stroomversnelling. Op 23 jarige leeftijd produceerde John de Mol al volledig op eigen kracht de spelshow De Showbizzquiz. Even later creëerde hij zijn eerste grote hit genaamd Medisch Centrum West.

John de Mol en Joop van den Ende

Even later ging John de Mol samenwerken met Joop van den Ende, dit resulteerde in het bedrijf Endemol. Dit bedrijf werd binnen een aantal jaren een van de grote jongens van de wereld. Ook hier creëerde John de Mol en Joop van den Ende gigantische hits zoals Big Brother en The Voice of Holland. Uiteindelijk heeft John de Mol Endemol verkocht en is hij zich later met Talpa Media weer gaan richten op het bedenken en produceren van televisie-formats. In 2005 besloot hij zelf een eigen televisiezender te beginnen genaamd Talpa. Inmiddels heeft John de Mol met Talpa een aandeel in RTL Nederland, waar ook The Voice wordt uitgezonden.

Het vermogen van John de Mol

Uiteraard heeft de Quote al een uitspraak gedaan over het vermogen van John de Mol en we mogen best eerlijk zijn, we hadden allemaal een behoorlijk vermogen verwacht, maar het vermogen van John de Mol gaat een heleboel mensen verbazen. Volgens de Quote is het vermogen van John de Mol rond de 2.7 miljard euro. Het verbaast je dan ook helemaal niet meer dat John de Mol een van rijkste Nederlanders is. Hij heeft nog maar drie mensen boven zich staan en dat is natuurlijk niet slecht. De nummer 1 positie is dan ook al behoorlijk inzicht. Onder tussen heeft John de Mol Joop van den Ende achter zich geladen, hij moet het met zo’n 100 miljoen euro minder doen. We hoeven echter geen medelijden te hebben met Joop van den Ende. Hij heeft ook een behoorlijk vermogen. We kunnen er dan ook wel vanuit gaan dat het vermogen van John de Mol de aankomende jaren nog wel gaat groeien. We zijn nog lang niet klaar met John de Mol en John de Mol is zelf ook nog lang niet klaar.

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!