Hoeveel verdient Ali B? Het vermogen van Ali B

Ali B heeft natuurlijk een behoorlijke carrière achter zijn naam staan, maar hoeveel verdient Ali B en wat is het vermogen van Ali B? Ali B is de laatste tijd behoorlijk in het nieuws geweest. We kennen Ali B namelijk allemaal als jurylid van The Voice. Hij is dan ook in opspraak geraakt wegens vermeend seksueel grensoverschrijdend wangedrag.

Wie is Ali B?

Ali Bouali is beter bekend als Ali B. Ali B is op 16 oktober 1981 geboren in Zaanstad. Ali B is een Marokkaans-Nederlandse rapper, cabaretier, stand-upcomedian, televisiepresentator en mede-eigenaar van het artiestenbureau SPEC. Tijdens het eerste decennium van de 21e eeuw kende Bouali een grote populariteit met zijn hits Rampenere, Leipe mocro flavour. Ali B is ook bekend geworden via de televisie. Hij is namelijk bekend als jurylid bij de Nederlandstalige talentenjachten X Factor, The Voice of Holland, The Voice Kids, Holland’s Got Talent en We Want More. De rapper werd onder meer onderscheiden met een TMF Award in 2005 en 2006. Ooit was Ali B verslaafd aan marihuana, dealde hij om aan geld te komen en leek een carrière als rapper ver weg! Ali B heeft via een opmerkelijke weg zijn carrière weten te maken. Door deze manier mag hij zich een Bekende Nederlander noemen. Na zijn doorbraak als soloartiest neemt hij voor ongeveer €400.000 per seizoen mee naar huis als jurylid van The Voice. Dat tikt dus behoorlijk lekker aan. Daarnaast kunnen we Ali B ook nog kennen van verschillende nummers met Lil Kleine, Ronnie Flex en van Famke Louise, maar hoe rijk is Ali B nou eigenlijk en wat is het vermogen van Ali B? Dat lees je hier.

Ali B vastgoed

De meeste mensen wisten wel al dat ze geen medelijden hoeven te hebben met Ali B en dat maak ik hier nogmaals duidelijk. Ali B heeft het namelijk goed voor elkaar en hoeft het allang niet meer te hebben van zijn muziek. Ali B bezit namelijk onder andere een mooie villa in Marokko en heeft in december 2019 nog zijn vastgoed imperium uitgebreid met het kopen van minimaal 40 panden. Ali weet dan ook wet wat hij met zijn geld moet doen en hoe hij  er slim mee om moet gaan. Dat laat hij dan ook hier weer zien. Ali B heeft dan ook een leuk inkomen aan zijn vastgoed panden. Zijn vastgoed geeft het vermogen van Ali B dan ook een behoorlijke boost. Maar wat is het vermogen van Ali B? Ik kan je één ding zeggen, het is behoorlijk!

Het vermogen van Ali B

Dat Ali B weet hoe hij met zijn geld om moet gaan is inmiddels wel al duidelijk, maar wat heeft Ali B nog allemaal naast zijn vastgoed panden? Ali B was mede-eigenaar samen met zijn vrouw Breghje Kommers van maar liefst vier bedrijven en dat stelt mij in staat om te ontdekken hoeveel Ali B waard is. Als eerste gaan we kijken naar het bedrijf SPEC Entertainment B.V. Met een eigen vermogen van slechts 18.000 euro. Dat is natuurlijk niet zoveel, mar de bankrekening van het bedrijf vermeldt wel een positief saldo van 1 miljoen euro. Verder blijkt uit de jaarcijfers dat de onderneming nog een aantal vorderingen uit heeft staan van een totaal waarde van een kleine 1.5 miljoen euro en dat is natuurlijk niet niks! Helaas zijn de twee nu wel uit elkaar.

Uiteindelijk kijk ik bij SPEC Holding B.V. met een eigen vermogen van 1.4 miljoen euro. Volgens de boekhouding van 2 miljoen aanwezig en ook hier zijn er nog een paar openstaande vorderingen die een totaal waarde van 1.3 miljoen euro hebben. Opgeteld kom ik dan uit om een kleine 4.7 miljoen euro. Daar staat wel een kortlopende schuld van 2,6 miljoen tegenover, maar onderaan de streep blijft er nog genoeg voer.

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!