Hoeveel verdient Won Yip? Het vermogen van Won Yip

Dertig jaar geleden is Won Yip begonnen met ondernemen. Dat was dan ook het moment dat Won Yip zijn eerste café kocht op de Dam zonder ooit in Amsterdam te zijn geweest, maar hoeveel verdient Won Yip en wat is het vermogen van Won Yip? Dat lees je hier.

Wie is Won Yip?

Dragons’ Den, daar kennen we Won Yip allemaal van. Dragons’ Den komt oorspronkelijk uit Japan, maar het is inmiddels een wereldwijd bekend tv-programma waarin ondernemers hun idee kunnen pitchen, om vervolgens geld op te halen. De meest bekende varianten op het format zijn de Britse en de Amerikaanse. In de Nederlandse variant maakt Won Yip samen met Pieter Schoen en Manon van Essen deel uit van de investeerders. Tijdens de vorige edities deed ook Nikkie Plessen mee met Dragons’ Den. We weten allemaal wel dat je met lekker en goed eten een behoorlijke zak met geld binnen kan hengelen. Dat kunnen we dan ook wel concluderen als we naar het vermogen van Won Yip kijken. In 2017 had Won Yip al een behoorlijk vermogen van zo’n 11 miljoen euro. Wat daar nog precies van over is, is moeilijk om te zeggen. We hebben namelijk ook een moeilijke periode achter de rug, namelijk het corona-virus. We weten dan ook allemaal wel dat de horeca behoorlijk heeft moeten slikken tijdens deze periode en we kunnen er dan ook wel vanuit gaan dat het vermogen van Won Yip ook een behoorlijke tik heeft gehad.

Het vermogen van Won Yip

We kunnen er wel vanuit gaan dat Won Yip nog een behoorlijk vermogen overheeft. Hij doet namelijk nog steeds mee met het programma Dragons’ Den en daar ga je niet zitten als je geen vermogen hebt. Hij trommelde ook een fortuin op met zijn meerdere horecaondernemingen in Amsterdam. Met deze ondernemingen heeft hij ook zijn Pontsteiger-penthouse aan het IJ weten te financieren en dat doet hij dan ook heel erg goed. Tijdens de zware tijd heeft Won Yip ook geen personeel ontslagen. Hij gaf altijd aan dat ze er wel doorheen kwamen en dat heeft hij dan ook bewezen. Op dit moment zijn de zaken van Won Yip natuurlijk weer gewoon open, maar hij heeft wel even moeten slikken tijdens die vervelende periode. We gaan er op dit moment dan ook vanuit dat Won Yip weer een riant inkomen heeft. Zijn vermogen wordt namelijk niet voor niets geschat op 40 miljoen. De ondernemer kocht het duurste penthouse van Nederland zoals we net al aangaven en dat heeft hem wat gekost. Het penthouse werd namelijk aan Won Yip verkocht voor 16 miljoen euro. Daarnaast leeft Yip ook heel erg goed. Zo heeft hij ook een boerderij gekocht net buiten Goes. Door zijn deelname in het televisieprogramma Dragons’ Den investeert hij ook in andere ondernemingen. Daarnaast heeft hij ook aandelen in grote horecabedrijven in onder andere Londen. We hoeven dan ook zeker geen medelijden te hebben met Won Yip. Hij heeft alles namelijk heel erg goed voor elkaar en hij is dan ook een voorbeeld voor vele horecaondernemers.

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!