Hoeveel verdient Pieter Schoen? Het vermogen van Pieter Schoen

Pieter Schoen is één van de vijf investeerders in Dragons’ Den die de kandidaten moeten voertuigen om met hun plan in zee te gaan. Maar wat is het vermogen van Pieter Schoen? Pieter Schoen heeft onder andere samen met Won Yip, Nikkie Plessen en Manon van Essen mee gedaan aan Dragons’ Den. Voordat je de mogelijkheid krijgt om één van de investeerders te zijn tijdens het programma, moet je wel over een goedgevulde portefeuille beschikken. Maar hoeveel verdient Pieter Schoen? Dat lees je hier bij Werk-Vrij.

Wie is Pieter Schoen?

Je had het waarschijnlijk ook niet anders verwacht, maar ondernemen is Pieter Schoen met de paplepel ingegoten. Hij komt uit een echte ondernemersfamilie. Pieter Schoen zijn carrière begon al op jonge leeftijd. Pieter Schoen handelde vroeger namelijk in aanstekers, waterbedden en horloges. Dit deed hij allemaal tijdens zijn studenttijd. Tijdens zijn studententijd begint Pieter Schoen al op een serieuze manier te ondernemen. Hij is pas 25 jaar wanneer hij een bod van 40 miljoen euro krijgt op het bedrijf dat hij had opgericht. Pieter Schoen besloot om dit bod af te slaan, maar dat bleek achteraf niet zo’n slimme zet. Nog geen anderhalf jaar later was het bedrijf failliet. Tijdens deze periode heeft het vermogen van Pieter Schoen dan ook behoorlijke schade opgelopen. Toch heeft Pieter Schoen op dit moment van schrijven een behoorlijk vermogen weten op te bouwen. Het vermogen van Pieter Schoen lees je hieronder.

Het vermogen van Pieter Schoen

Eén ding was zeker na het faillissement van Pieter Schoen, hij ging absoluut niet stoppen met ondernemen. Samen met zijn compagnon hebben ze een weekend niks gedaan, maar daarna zijn ze weer verder gegaan met ondernemen. Pieter Schoen en zijn compagnon Harold hadden zoveel lol tijdens het ondernemen dat ze direct weer een nieuw bedrijf zijn begonnen. Het bedrijf is de Nederlandse Energie Maatschappij. NLE is een energiemaatschappij die de manier waarop Nederlandse consumenten tegenover energie staan heeft veranderd. Het nieuwe bedrijf van Pieter Schoen en zijn compagnon ging het hen beter af. In 2018 werd dit bedrijf voor een kleine €200 miljoen verkocht aan de Nuts Groep. We kunnen er dan ook wel vanuit gaan dat het vermogen van Pieter Schoen hierdoor een behoorlijke boost heeft gekregen. Maar hoeveel ondernemingen heeft Pieter Schoen? Op het moment van schrijven heeft Pieter Schoen maar liefst 42 ondernemingen en is hij ook in de vastgoedmarkt te herkennen, maar dat is niet zijn lievelingsmarkt. Dit succes heeft Pieter Schoen allemaal weten te behalen door zijn motte. Je moet jezelf nooit te serieus nemen, alles moet je doen met een grote glimlach. Maar wat is het vermogen van Pieter Schoen? Het vermogen van Pieter Schoen hangt rond de 160 miljoen euro. Eén ding is zeker, Pieter Schoen hoeft zich niet in te houden tijdens de opnames van Dragon’s Den. Misschien is Pieter Schoen wel één van de meest succesvolste Dragons tijdens het televisieprogramma. Tijdens het programma mogen de Dragons het investeringsgeld weer heerlijk laten rollen, daar houden we toch allemaal wel van?

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!