Het vermogen van Manon van Essen

Manon van Essen is nog maar 34 jaar oud, maar ze heeft al een behoorlijke loopbaan achter de rug. Maar hoeveel verdient Manon van Essen en wat is het vermogen van Manon van Essen? Dat lees je hier.

Wie is Manon van Essen?

Met haar 34 jaar is ze nog erg jong, maar toch heeft Manon van Essen tijdens haar studie Communicatie al een indrukwekkende loopbaan achter de rug. Tijdens haar studie Communicatie richtte ze als 21-jarige haar eerste bedrijf op als onderdeel van een afstudeeronderzoek, en sindsdien is de spreekwoordelijke ondernemersbal gaan rollen. Het eerste bedrijf van Manon van Essen specialiseerde zich in software dat handschriften kon herkennen, dus in eerste instantie richtte Manon van Essen zich op de tech-wereld. Na een tijd verkocht Manon van Essen de licentie en investeerde ze dat geld weer in andere projecten. Zo heeft Manon van Essen een tijdje werkplekken verhuurt en begon ze een healthy food-concept voor de foodhallen in Amsterdam.

Manon van Essen pizza

De meeste mensen zullen Manon van Essen kennen door haar Pizza. Haar succesvolle uitvinding bleek de bloemkoolbodem voor pizza’s. Dit was dan ook het bedrijf waar Manon van Essen uiteindelijk miljoenen mee verdiende. Dit deed Manon van Essen allemaal onder de bedrijfsnaam Magioni. Manon van Essen zette met Magioni groentedeeg voor pizza’s wereldwijd op de kaart. Tijdens dit proces hoorde Manon van Essen ook vaak dat het haar niet ging lukken, een pizza-imperium opbouwen. Dat was niet mogelijk volgens heel erg veel mensen. Er was namelijk teveel concurrentie en het concept was ook niet goed. Desondanks bleef Manon van Essen in zichzelf geloven. En kijk waar ze nu staat. Ze heeft het pizza-imperium weten op te bouwen. Manon van Essen verkocht Magioni met succes aan Dr. Oekter en de volende uitdaging stond vrijwel meteen voor de deur. Doordat Manon van Essen veel ondersteuning heeft gehad van haar investeerder leek het haar leuk om zelf ook jonge ondernemers te ondersteunen met het behalen van hun dromen. Met die gedachten is Manon van Essen het investeringsfonds Foodture Rebels gestart. Allemaal met het idee om andere bedrijven te helpen groeien en een verandering te weeg te brengen binnen de voedingsindustrie. Dit doet Manon van Essen natuurlijk ook met het doel om het vermogen van Manon van Essen te laten groeien.

Manon van Essen Foodture Rebels

Met Foodture Rebels is Manon van Essen de jongste vrouw met een eigen ondernemingsfonds in Nederland én de jongste vrouw van de jury uit Dragons’ Den. Manon van Essen vind het dan ook een hele eer om mee te mogen doen met Dragons’ Den. Toen ik werd benaderd was ik net begonnen met investeren. Als Dragon hoopt Manon van Essen de beginnende ondernemers het juiste duwtje in de rug te geven. Dit heeft natuurlijk veel invloed op het vermogen van Manon van Essen.

Het vermogen van Manon van Essen

Het is lastig om te zeggen wat het vermogen van Manon van Essen is, maar we kunnen er wel zeker vanuit gaan dat we het over een paar miljoen hebben. Je mag namelijk niet zomaar bij Pieter Schoen en Won Yip aanschuiven bij het televisieprogramma Dragons’ Den. Je moet dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Eén ding wat we wel zeker weten is dat Manon van Essen het heel erg goed heeft gedaan en dat we nog veel meer van haar gaan zien. Ze heeft haar bedrijf goed verkocht, maar met haar investeringsfonds en met de deelname aan het televisieprogramma kan ze ook nog heel erg veel geld verdienen. Ik ben heel erg nieuwsgierig waar Manon van Essen over een paar jaar staat. We zijn nog lang niet van haar af en we gaan ook nog heel erg veel van Manon van Essen zien. Ze staat namelijk nog maar aan de start van haar loopbaan. Tot op heden is het erg indrukwekkend wat Manon van Essen voor elkaar heeft gebokst!

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!