Hoeveel verdient Ruud Gullit? Het vermogen van Ruud Gullit

De naam Ruud Gullit kent iedereen wel. Hij is misschien wel één van de bekendste voetballers met een Nederlandse nationaliteit aller tijden, maar wat is het vermogen van Ruud Gullit? Dat lees je hier.

Wie is Ruud Gullit?

Je zou denken dat Ruud Gullit al op jonge leeftijd bij een topclub zou spelen, maar dat is niet zo. Hij maakte zijn debuut voor HFC Haarlem. Op dit moment bestaat die club niet meer. Dat komt doordat HFC Haarlem failliet is gegaan. Ruud Gullit wist gelijk belangrijk te zijn voor HFC Haarlem. Hij wist zich namelijk in zijn laatste seizoen te kwalificeren bij Europees voetbal. Dit deed hij inderdaad met dezelfde club HFC Haarlem. Na dit fantastische seizoen maakte hij de overstap naar Feyenoord en uiteindelijk ook nog naar PSB. In 1987 besloot hij om Nederland te verlaten. Hij maakte de overstap naar een grote Italiaanse club genaamd AC Milan. Uiteindelijk zou hij zijn loopbaan beëindigen bij Chelsea wat ook geen kleine club is. De meeste mensen zullen Ruud Gullit herinneren door zijn geweldige optreden tijdens het EK in 1988. Dit is dan ook het toernooi waar hij zijn grote naam aan te danken heeft. Ruud Gullit was een fantastische voetballer, maar tijdens het EK in 1988 heeft hij een gigantische stempel gedrukt. Ruud Gullit speelde tijdens het EK onder ander samen met Wim Kieft.

Het vermogen van Ruud Gullit

Uiteraard heeft Ruud Gullit een behoorlijk vermogen weten op te bouwen dankzij zijn geweldige carrière, maar wat is het vermogen van Ruud Gullit? Dat is de grote vraag. Hij is niet te vergelijken met een Wesley Sneijder of een Rafael van der Vaart en dat komt niet omdat hij slechter was in voetbal, maar zij kregen hogere salarissen uitbetaald. Ruud Gullit was een geweldige voetballer, maar in zijn tijd werden er niet zulke hoge salarissen betaald door clubs. Desondanks heeft Ruud Gullit een mooi vermogen weten op te bouwen. Het vermogen van Ruud Gullit wordt namelijk geschat op minstens 10 miljoen euro. De stervoetballer van weleer verdient ook tegenwoordig nog prima. Hij is namelijk regelmatig op televisie te zien en ook in de voetbalwereld is hij nog actief. Dat is niet het enige Ruud Gullit is ook regelmatig te vinden in het buitenland, maar ook in reclamecampagnes. Hierdoor rinkelt de kassa van Ruud Gullit nog regelmatig. Helaas heeft Ruud Gullit ook wel geld verloren. Hij verloor onder andere geld door zijn scheiding met Estelle Cruijff. Door deze scheiding moest Ruud Gullit een behoorlijk bedrag alimentatie betalen.

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!