Hoeveel verdient Max Verstappen? Het vermogen van Max Verstappen

Dat Max Verstappen een behoorlijk salaris heeft snappen we allemaal wel. De wereldkampioen moet namelijk wel beloond worden voor zijn prestaties en daar hoeven we ons dan ook helemaal geen zorgen over te maken, maar wat verdient Max Verstappen en wat is het vermogen van Max Verstappen? Dat lees je hier.

Wie is Max Verstappen?

Max Verstappen is een Nederlandse autocoureur. Hij rijdt onder de Nederlandse vlag in de Formule 1 bij het team van Red Bull Racing. Op 12 december 2021 werd Verstappen de eerste Nederlandse Formule 1-wereldkampioen ooit. In 2022 won hij als eerste Nederlander en 4e autocoureur de zeer prestigieuze Laurens Sportman van het jaar award. Zijn deze prachtige prijzen heeft hij het thuis ook goed voor elkaar. Hij heeft een vriendin genaamd Kelly Piquet, maar veel mannen jaloers op zijn.

Max Verstappen werd geboren op 30 september 1997 in Hasselt, België. Zijn familie heeft sinds lang een band met de autosport. Zijn vader, Jos Verstappen is een Nederlandse voormalig Formule 1-coureur, zijn Belgische moeder, Sophie Kumpen, was actief en succesvol in karting en autocoureur. Max Verstappen woont sinds 2015 zelf in Monaco. Hij rijdt zijn wedstrijden met een Nederlandse racelicentie omdat hij naar eigen zeggen zich meer Nederlands voelt. Meer tijd met zijn vader dan met zijn moeder doorbracht vanwege zijn kartactiviteiten en altijd omringd was door Nederlanders toen hij opgroeide in Maaseik, een Belgische stad aan de Nederlandse grens. Max Verstappen gaf zelf aan tijdens een interview dat hij eigenlijk alleen in België was om te slapen. Daarna ging hij direct weer richting Nederland.

Max Verstappen zijn carriére

Max Verstappen begon al met racen op jonge leeftijd. Om precies te zijn begon Max Verstappen op vierjarige leeftijd met karten. Vanaf zijn zevende mocht hij deelnemen aan kartwedstrijden en dat deed Max Verstappen dan ook. In 2014 maakte Max Verstappen de overgang richting de autosport. Op 15 maart 2015 maakte hij zijn Formule 1-debuut tijdens de GP van Australië, voor Toro Rosso. Zodoende werd hij op een leeftijd van 17 jaar en 166 dagen de jongste debutant aller tijdens binnen de Formule 1. Hij nam meer dan een half seizoen deel aan de Formule 1 voordat hij op zijn 18e verjaardag een rijbewijs voor op de weg haalde. Dat is toch wel knap. Op 15 mei 2016 behaalde Max Verstappen zijn eerste podiumplaats. Dit was echter wel onder de naam van Red Bull Racing, toen hij de GP van Spanje won. Hiermee was hij op een leeftijd van 18 jaar en 228 dagen de jongste leider in een GP, jongste coureur op het podium en jongste winnaar van een GP tot op heden. Hij was daarnaast ook de eerste Nederlandse winnaar in de Formule 1, de eerste Nederlander die naar een pole position reed en door het winnen van de Grand Prix van Monica 2021 de eerste Nederlander die de leiding in de WK-stand pakte. Ook gemeten het aantal behaalde klassementspunten is Max Verstappen tot op heden de succesvolste Nederlandse Formule 1-coureur. Al deze prestaties hebben natuurlijk een behoorlijke invloed op het vermogen van Max Verstappen. Maar wat is het vermogen van Max Verstappen? Dat lees je hieronder.

Inkomstenbronnen Max Verstappen

Ten eerste verdient Max Verstappen natuurlijk een riant salaris bij Red Bull Racing, in 2020 heeft Max Verstappen zijn contract verlengt en naar verluid strijkt hij daarmee jaarlijks een kleine 35 miljoen euro op. Buiten dit brutosalaris, is het ook bekend dat er in de Formule 1 veel met bonussen gewerkt wordt. We kunnen er dan ook wel vanuit gaan dat Max Verstappen nog wel een aantal miljoenen per jaar extra verdient als we kijken naar de bonussen die hij per jaar kan verdienen.

Max Verstappen sponsorcontracten

Max Verstappen is een voorbeeld voor veel mensen over de hele wereld. Hij is de laatste jaren dan ook wereldberoemd geworden. Dat is voor sponsoren dan ook heel erg aantrekkelijk om hun merk aan Max te koppelen. Verstappen heeft onder andere een sponsorcontract met de Nederlandse Supermarkketen Jumbo van Frits van Eerd, het kleding merk G-Start en natuurlijk met de provider Ziggo. Dat zijn dan ook geen kleine sponsoren. Frits van Eerd van Jumbo is eigenlijk al het hele leven van Max Verstappen sponsor. Wellicht heeft Frits van Eerd Max Verstappen gescout. Eén ding is zeker, het vermogen van Max Verstappen wordt niet minder door deze sponsorcontract. Het vermogen van Max Verstappen blijft maar groeien, en we zijn nog niet eens bij het einde!

Max Verstappen webshop/winkel

Zoals bijna iedere bekend persoon heeft ook Max Verstappen een eigen webshop én twee winkels waar men Verstappen en Red Bull Racing merchandise kan kopen. De webshop is al een behoorlijke tijd online en in 2017 werd de eerste fysieke winkel geopend. Sinds kort is er ook een pop-up winkel geopend in Batavia Stad Fashion Outlet. Ook deze winkels hebben weer invloed op het vermogen van Max Verstappen. Maar wat is het vermogen van Max Verstappen? Dat lees je hieronder.

Het vermogen van Max Verstappen

Door het succes, zijn populariteit en zijn monstercontract van Red Bull Racing heeft Max Verstappen al een behoorlijk vermogen op kunnen bouwen. In 2020 wordt het vermogen van Max Verstappen geschat op ongeveer 65 miljoen, daarmee zit Max Verstappen al in de top drie rijkste sporters van Nederland. Als we kijken naar de leeftijd van Max Verstappen kunnen we nog heel erg veel verwachten. Het vermogen van Max Verstappen gaat de komende jaren dan ook nog wel flink groeien. Nederland is nog niet af van Max Verstappen.

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!