Hoeveel verdient Frits van Eerd? Het vermogen van Frits van Eerd

Frits van Eerd, we kunnen bijna niet meer om hem heen. Frits voegde onlangs de Hema toe aan zijn familiebedrijf en boekte vorig jaar een recordwinst met Jumbo. Daarnaast was hij ook de man die Max Verstappen aan Jumbo bond en koos voor de iconische gele huiskleur. Frits van Eerd is dé man die Jumbo groot heeft gemaakt maar wat verdient hij eigenlijk bij de Jumbo en wat is het vermogen van Frits van Eerd? Dat lees je hier.

vermogen van frits van eerd

Wie is Frits van Eerd?

Iedereen kent Frits van Eerd ondertussen wel. Helemaal als je ooit bij Jumbo hebt gewerkt, ken jij zijn naam vast en zeker. Voor de mensen die het nog niet weten, Frits van Eerd is de baas van de Jumbo. Dat zegt vaak wel al genoeg, maar wie is die man die de Jumbo dag in en dag uit runt dan? Precies, dat is ook Frits van Eerd. Frits van Eerd is getrouwd met Famke Heinrichs en hebben samen drie kinderen.

Frits van Eerd Jumbo

Frits studeerde bedrijfskunde in Utrecht en late in de Verenigde Staten. Hij trad in 1992 bij Jumbo in dienst. Hij werd productmanager van de broodafdeling en klimt langzaam op tot supermarktmanager. Dat doe hij Tilburg, dicht in de buurt van Veghel. Op dat moment wat zijn vader Karel van Eerd general manager van Jumbo. Het bedrijf Jumbo zat dus al in de familie van Eerd. Wel is het belangrijk om te weten dat de Jumbo toen nog niet zo groot was zoals de supermarktketen nu is. Het bedrijf telde wel al een flink aantal winkels. 37 winkels om precies te zijn. Frits van Eerd is  op dit moment CEO van Jumbo Supermarkten. Als topman van de Brabantse keten is hij onder andere verantwoordelijk voor de algemene zaken en voor Product Management, Category Management en Inkoop. Frits van Eerd is de zoon van Karel van Eerd. Karel van Eerd is de oprichter van Jumbo supermarkten.

FIOD inval bij Frits van Eerd

Ja, je leest het goed. De FIOD heeft in 2022 een inval gedaan bij Frits van Eerd. Verschillende bronnen melden ook dat er een inval is gedaan bij het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel. De inval was dus niet alleen bij Frits van Eerd zijn woning. Het Openbaar Ministerie laat dan ook direct weten dat er een gezamenlijk onderzoek van de FIOD, de politie en het Functioneel Parket Noord-Nederland naar witwasconstructies loopt. Daarbij zijn er verschillende invallende gedaan in Noord-Brabant, Drenthe en Groningen.

De onderzoeksinstanties geven aan dat het witwassen gebeurde via onroerendgoedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross. Verder is er een verdenking van btw-fraude gaande in de autohandel. In totaal zijn er op dit moment negen personen aangehouden. We hebben het dan over een 58-jarige man uit Drenthe. Deze man is ook direct de hoofdgedachten. Frits van Eerd is op dit moment niet de hoofdverdachte, maar hij is wellicht wel betrokken. De onderzoeken rondom Frits van Eerd lopen op volle gang.

Frits van Eerd auto

Naast het runnen van de Jumbo is Frits van Eerd ook een echte sportman. Als het pak en de dag van de Jumbo af mag trekt hij graag een ander pak aan. Zijn racepak om precies te zijn. Al op jonge leeftijd is Frits van Eerd actief in de autosport. Hij heeft namelijk zijn eigen team genaamd VES Racing. Hij racete al vanaf 1993 in de Formule Renault. Frits van Eerd won zelfs prijzen met racen. Hij werd kampioen van de Benelux in 1996. Vanaf het jaar 200 nam hij ook actief deel aan de rallysport en won daarin in 2006 het Nederlands Kampioenschap. Daarna heeft hij nog mee geracet in de beroemde Dakar-rally. Hij is in totaal 5 keer gefinisht met Dakar. Uiteraard gaat Jumbo en racen dan ook heel erg goed samen. Dat blijkt dat ook uit de keuzes die Frits van Eerd recent heeft gemaakt. Hij sponsort als één van de eersten Max Verstappen die in 2013 van karten naar autoracen ging. Jumbo is daarnaast ook betrokken bij Rinus van Kalmthout en Jeffrey Herlings. Daarnaast heeft hij ook samenwerkingen met andere bekende Nederlanders zoals Enzo Knol.

Frits van Eerd huis

We kunnen wel zeggen dat Frits van Eerd behoorlijk succesvol is op dit moment en daar hoort natuurlijk ook een mooie woning bij. Frits van Eerd wil een nieuwe villa bouwen in de Heeswijkse bossen. De villa moet het centrum worden van Bernehoeve, een 28 hectare groot landgoed dat Frits langzaam bij elkaar gespaard heeft, rondom zijn huidige woning. Frits van Eerd gaat gebruik maken van de provinciale landgoedregeling. Het mooie aan Frits van Eerd is dat hij zo “gewoon” is gebleven de buren en omstanders maken zich dan ook helemaal geen zorgen over de planning van Frits van Eerd. Ze weten wel dat Frits zo gewoon is gebleven dat hij alles netjes zou verzorgen.

Vermogen van Frits van Eerd

Het schatten van het vermogen van iemand is altijd heel erg lastig. Dat is dan ook het geval bij Frits van Eerd. We kunnen allemaal wel raden hij genoeg geld heeft, maar hoeveel is genoeg? Dat is altijd de grote vraag die wij onszelf moeten afvragen. De CEO van Jumbo laat niet vaak weten hoeveel hij verdient en wat zijn vermogen precies is. Maar we kunnen natuurlijk wel een aantal cijfers gebruiken om een gokje te wagen en dat doen we dan ook. Zo kwam de concsumentenomzet van Jumbo neer op een kleine €9,70 miljard. De totale omzet van de Jumbo Groep Holding komt neer op €9 ,75 miljard. Een aantal jaar geleden werd nog bekend dat de familie van Eerd een mooie zak met geld kregen vanuit het bedrijf, De dividenduitkering van 2017 was namelijk het dubbele ten opzichte van 2016 en dat is natuurlijk niet slecht. Door die dividenduitkering kreeg de familie van Eerd een totale zak van 40 miljoen euro mee naar huis. In dat jaar stond de vader van Frits van Eerd, Karel van Eerd al in de Quote500 op plek nummer 7 met €1,9 miljard euro. In 2020 heeft Jumbo dus ongeveer 2 miljard euro meer omgezet. We kunnen dan ook wel concluderen dat het vermogen van Frits van Eerd behoorlijk is.

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!