Hoeveel verdient Jos Verstappen? Het vermogen van Jos Verstappen

De meeste mensen zullen Jos Verstappen kennen als de vader van Max Verstappen, maar Jos heeft zelf ook in de Formule 1 gereden. Nu vragen heel erg veel mensen zich af wat het vermogen van Jos Verstappen is en hoeveel Jos Verstappen op zijn bankrekening heeft staan. Dat lees je dan ook hier.

Wie is Jos Verstappen?

Jos Verstappen is de man die ook wel Jos the Boss werd genoemd. Daarnaast is hij natuurlijk ook gewoon de vader van Max Verstappen en de schoonvader van Kelly Piquet. Aangezien hij de vader van Max Verstappen is gaan we er allemaal vanuit dat hij het wel goed voor elkaar heeft, maar hoe goed heeft Jos Verstappen het voor elkaar? Dat is de grote vraag. Jos Verstappen kwam op 4 maart 1972 op de wereld. Jos Verstappen staat nu vooral bekend als de vader van Max Verstappen, die onder de Nederlandse vlag bij het Red Bull Racing Team succesvol rijdt. Max, de zoon van Jos Verstappen is dus Formule 1-coureur. Max Verstappen heeft dat dan ook niet van een vreemde. Jos Verstappen is dat namelijk ook geweest. De appel valt dus zeker niet ver van de boom. Dat hadden we ook niet anders verwacht aangezien de hele familie Verstappen wel iets met autoracen heeft. De Ex-vrouw van Jos Verstappen oftewel de moeder van Max Verstappen Sophie Kumpen was namelijk ook een succesvolle autocoureur. Daarnaast is de neef van max en Jos, Anthony Kumpen ook professioneel autocoureur. De familie Verstappen is dus een echte racefamilie.

De carrière van Jos Verstappen

Als we terugkijken naar de carrière van Jos Verstappen moeten we wel een aantal jaren terug. Toen Jos Verstappen 8 jaar was begon hij met karten. Het duurde dan ook niet lang of hij mocht mee doen met nationale wedstrijden. Jos Verstappen had behoorlijk wat talent. In 1984 was het Jos Verstappen dan ook gelukt om voor het eerst Nederland kampioen te worden bij de jongerenwedstrijden in Nederland. Naast het feit dat Jos Verstappen meerdere grote racewedstrijden heeft gereden zoals de A1 Grand prix, A1 Team the Netherlands en Spyker F1, is dit niet direct waar Jos Verstappen zijn vermogen vandaan heeft gehaald. We moeten toch echt meer richting Max Verstappen kijken als we willen weten waar Jos Verstappen zijn vermogen vandaan heeft gehaald. Zijn zoon die in 1997 is geboren en zoals we net al zeiden een mix van autocoureurs.

Het inkomen van Jos Verstappen

Als we het internet mogen geloven komt het inkomen van Jos Verstappen uit op zo’n €10.000 per maand. Deze inkomen worden dus niet direct verdiend door zijn verleden als coureur, maar indirect ook weer wel. Jos Verstappen is namelijk de begeleider van Max Verstappen. Zoals iedereen wel weet is Max Verstappen op dit moment het grootste talen in de Formule 1. Het begeleiden van Max Verstappen was dan ook zeker nodig aangezien Max Verstappen al op jonge leeftijd doorbrak als coureur. Hij scheurde zelfs al over het circuit voordat hij zijn auto rijbewijs gehaald had. En ook vandaag de dag moet hij nog over de hele wereld rijden in het team van Red Bull Racing. Dit gebeurde al toen hij 4 jaar oud was.

De begeleider van Max Verstappen

Voordat Jos Verstappen zijn zoon ging begeleiden wist Jos Verstappen zelf al twee keer het podium te behalen en reed hij voor acht verschillende teams. Dit heeft natuurlijk zeker invloed gehad op het vermogen van Jos Verstappen, maar dit was enkel het begin. Het vermogen van Jos Verstappen begon pas echt te groeien toen zijn zoon Max Verstappen doorbrak. Het managen van zijn zoon Max Verstappen kwam vanaf 2003 op de eerste plaats. Dit doet hij trouwens niet alleen, hij doet het samen met Raymond Vermeulen. Het werd erg belangrijk dat Max Verstappen de juiste begeleiding kreeg. Het moet namelijk heel erg professioneel worden aangepakt omdat Max Verstappen een enorm talent was en een toekomstige wereldkampioen.

Jos Verstappen vermogen

Wat is het vermogen van Jos Verstappen op dit moment? Dat kan ik natuurlijk niet helemaal zien. Ik heb namelijk geen toegang tot zijn bankrekening. Maar het vermogen van Jos Verstappen wordt rond de 6 miljoen euro geschat. Dit is grotendeels dus verworden in de autosport. Wel weten we dat Jos Verstappen al eens een behoorlijke schade vergoeding heeft gekregen van het Openbaar Ministerie. Verder is het dus erg lastig om te zeggen wat het vermogen van Jos Verstappen is. Dat zijn zoon behoorlijk veel geld heeft is natuurlijk niet gek. Hierdoor zal het vermogen van Jos Verstappen ook wel doorgroeien. Verder weten we dat Jos Verstappen een woning met een waarde van meer dan één miljoen heeft in Maaseik.

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!