Hoeveel verdient Kwebbelkop? Het vermogen van Kwebbelkop

Wanneer je al een langere periode YouTube video’s kijkt heb je naam Kwebbelkop vast wel eens voorbij horen komen. Hij is namelijk één van de meest succesvolste buitenlandse YouTubers en hij is ook nog eens Nederlands, maar hoeveel verdient Kwebbelkop eigenlijk en wat is het vermogen van Kwebbelkop? Dat lees je hier.

Wie is Kwebbelkop?

Je verwacht het misschien niet, maar er is echt iemand die Kwebbelkop heet. Het is natuurlijk niet zijn echte naam, maar hij staat bekend onder deze naam in YouTube land. De echte naam van Kwebbelkop is Jordi van den Bussche. Jordi is op dit moment 26 jaar oud en hij is vooral bekend van zijn internationale YouTube kanaal. Kwebbelkop is dan ook al een behoorlijke periode actief met zijn YouTube kanaal. Sinds 2008 is Kwebbelkop dagelijks bezig met zijn YouTube kanaal en upload hij ook dagelijks op dezelfde tijd een nieuwe video. Hij is dus erg consistent en weet precies waar hij mee bezig is en dat zien we dan ook terug in de cijfers. Naast het uploaden van gamevideo’s is Kwebbelkop ook bezig met het maken van vlogs. In deze vlogs laat hij zijn dagelijkse leven zien. Naast het maken van vlogs en gamevideo’s vindt Jordi het ook leuk om video’s te maken met zijn vrienden. Wel is het belangrijk om te weten dat Kwebbelkop niet alles zelf bedenkt, dat zou natuurlijk veel te veel zijn om allemaal in je eentje te kunnen doen. Hij heeft inmiddels een behoorlijk team die hem helpt met het maken van nieuwe viral content. Wanneer je een team hebt die je helpt met het maken van YouTube video’s weet je ongeveer ook wel hoe groot Kwebbelkop is.

Kwebbelkop dé social media koning

Ik kan begrijpen dat je nog niet helemaal door hebt hoe groot Kwebbelkop is. Daarom gaan we even kijken naar de social media profielen van Kwebbelkop, pas op en schrik niet. Het zijn een paar pareltjes! Wanneer we kijken naar zijn YouTube kanaal heeft hij bijna 15 miljoen abonnees. Dat is natuurlijk een stuk meer als we het vergelijken met Enzo Knol. Enzo komt namelijk niet eens in de buurt. Gek is het echter niet. Kwebbelkop is namelijk een internationaal kanaal. Dit is dan ook één van de redenen waarom Kwebbelkop zo hard aan het groeien is. Doordat het een internationaal kanaal is kan hij de hele wereld bereiken. Dat zijn natuurlijk een stuk meer mensen dan alleen de Nederlanders. Naast YouTube is Kwebbelkop ook regelmatig bezig met TikTok. Als we kijken naar zijn TikTok profiel heeft hij 2,3 miljoen volgers. Via TikTok wordt hij vooral gevolgd door jongere jongeren, ook daar heeft Kwebbelkop een behoorlijk bereik. Op TikTok plaats Kwebbelkop korte video’s en afbeeldingen om de jongere jongeren te entertainen. We snappen dan ook allemaal wel dat je met zo’n groot bereik een behoorlijk salaris hebt. Maar hoeveel dat is lees je hieronder.

Hoeveel verdient Kwebbelkop?

Zoals je waarschijnlijk wel al verwacht heeft Kwebbelkop meerdere inkomstenbronnen. Voordat we gaan kijken naar de bedragen is het belangrijk om te weten dat je per 1000 weergaven ongeveer één euro verdiend op YouTube. Een gemiddelde video van Kwebbelkop wordt ongeveer 1 miljoen keer bekeken. Dat komt vervolgens neer op €1000 per video en dan heb je het nog maar over één video. Zoals ik hierboven al aangaf upload Kwebbelkop elke dag minimaal één video. Wanneer we dus per maand gaan kijken verdient hij alleen nog maar met het aantal weergaven €30.000 per maand. Zoals ik net al aangaf hebben we het hier alleen nog maar over de YouTube advertentie-inkomsten, TikTok en Instagram inkomsten komen hier dus nog bij. Ik schat dat de helft van het bovenstaande bedrag is.

Kwebbelkop betaalde video’s

Net zoals andere YouTubers zoals Royalistiq en Don de Jong is het ook mogelijk om bij Kwebbelkop je producten te laten promoten. Je moet dan wel rekening houden met een behoorlijk bedrag wat je moet betalen. Bedrijven willen bekende YouTubers namelijk veel geld betalen als zij een product dat zij aanbieden willen promoten. Het zou dan ook heel erg goed kunnen dat Kwebbelkop een t-shirt aanheeft en benoemd dat hij dat t-shirt graag draagt en tevreden over is. Zoals ik hierboven al aangaf is het dan ook al bekend dat YouTubers hier een behoorlijk bedrag voor kunnen vragen. Sommige YouTubers vragen zelfs €15.000 per promotie. Sommige YouTubers hebben zelfs een lange termijn samenwerking waar zelfs een contract bij komt kijken. Hoeveel Kwebbelkop hiermee verdiend is niet exact te zeggen, maar let maar eens op of hij producten promoot in zijn video’s. Deze inkomsten hebben dan ook een positief effect op het vermogen van Kwebbelkop.

Kwebbelkop merchandise

Zoals vele andere YouTubers verkoopt Kwebbelkop ook eigen producten die hij natuurlijk promoot via zijn eigen kanalen. Eén van de producten die hij verkoopt zijn T-shirts en andere kleding, uiteraard met het logo van Kwebbelkop. Bij de kops is dit dan ook heel erg populair. We kunnen er dan ook wel vanuit gaan dat hij behoorlijk wat shirtjes verkoopt per maand. Naast de verkoop van Kwebbelkop merchandise is het ook mogelijk om Kwebbelkop in te huren voor optredens en dergelijke. We kunnen dan ook wel zeggen dat dit zeker een belangrijke inkomstenbron van Kwebbelkop is. Hoeveel hij hier exact mee verdiend is moeilijk te zeggen. De verkoop van merchandise heeft natuurlijk wel invloed op het vermogen van Kwebbelkop.

Kwebbelkop samenwerkingen

Zoals ik hierboven al aangaf is het ook mogelijk om een samenwerking voor een langere periode aan te gaan. Kwebbelkop heeft dan ook een paar behoorlijke deals lopen. Hij draagt vak een kledingstuk van een bepaald bedrijf en hij wordt op dit moment ook gesponsord door Elgato, en we hier krijgt hij een leuk bedrag voor. Kwebbelkop verdiend hier minstens €200.000 per maand mee en per jaar ruim €3.000.000, dat is natuurlijk niet niks! Dat zijn bedragen waar wij allemaal van dromen. Het is wel belangrijk om te weten dat dit een schatting is. We zullen nooit weten hoeveel Kwebbelkop hier exact mee verdiend. Een ding wat wel zeker is, is dat de inkomstenbronnen van Kwebbelkop in de toekomst nog verder gaan groeien. Wanneer zijn inkomstenbronnen gaan groeien, gaat het vermogen van Kwebbelkop natuurlijk ook groeien.

Het vermogen van Kwebbelkop

We hebben een mooie schatting kunnen maken van het inkomen van Kwebbelkop. We weten namelijk welke inkomstenbronnen Kwebbelkop allemaal heeft, maar wat is het vermogen van Kwebbelkop? Dat is de belangrijke vraag. Als we gaan kijken naar de recente investeringen die Kwebbelkop heeft gedaan schrik je wellicht. Kwebbelkop heeft namelijk €3.000.000 geïnvesteerd in vastgoed. Toevallig is dit ook nog eens het huis waar hij op dit moment in woont. Dit is natuurlijk een mooie investering voor de toekomst, daarnaast investeert hij regelmatig ook in luxe auto’s, maar ook in vastgoedpanden. Eén ding is zeker, Kwebbelkop denkt goed na wat hij met zijn hard verdiende geld moet doen. Hij investeert op een slimme manier om zijn vermogen en verdiensten aan het werk te zetten zodat het vermogen van Kwebbelkop gaat groeien. In totaal schat ik dat het vermogen van Kwebbelkop rond de 10 miljoen euro zit. Dat is natuurlijk een behoorlijk bedrag als we kijken naar zijn leeftijd. Uiteraard heeft Kwebbelkop hier hard voor gewerkt en hij mag dan ook zeker trots zijn op zijn vermogen!

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!