Hoeveel verdient Sophie Kumpen? Het vermogen van Sophie Kumpen

De meeste mensen zullen Sophie Kumpen als de moeder van Max Verstappen en de ex-vrouw van Jos Verstappen, maar wat de meeste mensen niet verwachten is dat Sophie Kumpen zelf ook een behoorlijk carrière heeft gehad. Maar wat is het vermogen van Sophie Kumpen en wat is het salaris van Sophie Kumpen? Dat lees je hier in dit artikel.

Wie is Sophie Kumpen?

Sophie Kumpen is op 30 oktober 1975 geboren en is voormalig korter en autocoureur die vijf jaar lang uitkam in de Formula A, K en Super a klasses. Maar de meeste mensen zullen Sophie Kumpen voornamelijk kennen door Max Verstappen, Jos Verstappen en Kelly Piquet. Desondanks zijn er ook nog heel erg veel mensen die niet weten dat Sophie Kumpen de moeder is van de huidig wereldkampioen Max Verstappen. Als we kijken naar Sophie Kumpen zien we dat Sophie Kumpen de dochter is van Robert Kumpen, die voorzitter was van KRC Genk. Zijn beide broers waren ook bekend in de autowereld. Zij waren namelijk ook autocoureur. We kunnen dan ook wel zeggen dat Sophie Kumpen uit een echte racefamilie komt. Het is dan ook niet gek dat Max Verstappen het op dit moment zo goed doet. 

Door de racefamilie van Sophie is ze uiteindelijk zelf ook de racewereld ingegleden. Op jonge leeftijd begon Sophie al met karten. Als we kijken naar haar leeftijd op dat moment zien we dat ze toen 11 jaar oud was. Dat is behoorlijk jong, ze was er op tijd bij. Vanaf het moment dat ze begon met karten werd al meteen duidelijk dat ze veel talent had. Sophie Kumpen won meerdere jeugdtrofeeën. Door haar geweldige prestaties tijdens het karten kon Sophie Kumpen snel doorgroeien richting het echte racen, autoracen. Hier nam ze het al snel op tegen verschillende coureurs en won ze ook nog eens prijzen. Ze won zelfs prijzen van oud-coureurs en dat is toch knap op zo’n jonge leeftijd!

Op het moment dat ze samen met Jos Verstappen in het huwelijksbootje stapte besloot Sophie om te stoppen met de sport. Om precies te zijn was dat in 1996. Vanaf dat moment ging Sophie Kumpen zich meer richten op de opvoeding van haar kinderen waaronder Max Verstappen. Uiteraard ging ze ook meer genieten van haar welverdiende vrije tijd. Sophie was dus ook erg belangrijk voor de successen van Max Verstappen. Veel mensen vergeten dat vaak, maar Sophie had dus echt veel impact en ze nog steeds klaar om Max Verstappen te helpen en dat doet ze ongetwijfeld ook.

Hoeveel verdiende Sophie Kumpen?

Het salaris van Sophie Kumpen was tijdens haar racecarrière vele malen lager als we het gaan vergelijken met het salaris van Max Verstappen. Dat komt omdat de coureurs in de formula A altijd minder verdienen dan de mannelijke coureurs. Echter zal het salaris van Sophie niet mis zijn geweest. Helaas weten niet wat het exacte salaris van Sophie is geweest. 

Het vermogen van Sophie Kumpen

Veel mensen vragen zich af wat het vermogen is van Sophie Kumpen. Zoals we al eerder aangaven was Sophie Kumpen op jonge leeftijd al succesvol als karnrace en uiteindelijk mocht ze zelfs uitkomen in de formule A. Daar zal ze ongetwijfeld leuk geld hebben verdiend, maar het grootste deel van haar vermogen komt toch door haar zoon Max Verstappen. Het vermogen van Max Verstappen is namelijk behoorlijk.

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!