Hoeveel verdient Marc Overmars? Het vermogen van Marc Overmars

Hoeveel verdient Marc Overmars en wat is het vermogen van Marc Overmars? Dat is een veelgestelde vraag na zijn succes bij Ajax. We kennen Marc Overmars allemaal als technisch directeur van Ajax, maar afgelopen jaar is hij per direct vertrokken. Ondanks de dingen die er misschien gebeurt zijn waren ze bij Ajax heel erg tevreden over Marc Overmars.

Wie is Marc Overmars

Zoals ik hierboven al aangaf is Marc Overmars per direct vetrokken bij Ajax. Hij had net zijn contract verlengt. Marc Overmars besloot zijn net verlengde contract van technisch directeur in te leveren omdat hij gedurende een langere periode grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s heeft verstuurd. Dat maakte Ajax bekend toen hij zijn contract inleverde. Dit besluit volgde na de gesprekken met de raad van commissarissen en algemeen directeur Edwin van der Sar. Op de website van Ajax werd Marc Overmars destijds aan het woord gelaten. Hij gaf aan dat hij een week van te voren werd geconfronteerd met de meldingen over zijn gedrag. Helaas realiseerde hij zich op dat moment niet goed dat hij over bepaalde grenzen was gegaan. Marc Overmars was dus echt een technisch directeur hij trainde de spelers niet zoals Dick Advocaat.

De carrière van Marc Overmars

Naast zijn periode als technische directeur kennen ook heel erg veel mensen Marc Overmars van zijn periode als profvoetballer en wat voor één, Marc Overmars was zeker geen kleine speler. Hij won in 1995 de Champions League, de UEFA-supercup en de wereldbeker voor clubteams. Daarna speelde hij nog voor enkele  andere clubs zoals Arsenal, FC Barcelona en kort voor Go Ahead Eagles. Marc Overmars speelde zelfs samen met Rafael van der Vaart. Op 6 juli 2012 werd hij de technisch directeur van Ajax en daar boekte hij ook gigantische succes. Tijdens zijn periode bij Ajax behaalde Ajax de finale van de Europa League, en de halve finale van de Champions League. Ook ging het salarisplafond omhoog en wist de club met versterkingen als Dusan Tadic, Anthoni en Haller weer aansluiting te vinden bij de Europese top. Naast het aantrekken van fantastische spelers wist hij ook spelers als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech en Donny van de Beek te verkopen voor recordbedragen, hierdoor laat Marc Overmars de club achter met een gigantisch vermogen. Uiteraard is het vermogen van Marc Overmars ook behoorlijk gaan groeien tijdens zijn periode bij Ajax. We kunnen er dan ook wel vanuit gaan dat het vermogen van Marc Overmars geen klein bedrag is. Hij weet namelijk wel hoe hij met geld om moet gaan en hoe hij moet onderhandelen. Dat hebben we dan ook wel gezien tijdens zijn periode bij Ajax. Het vermogen van Marc Overmars is dan ook niet niks.

Het vermogen van Marc Overmars

We zijn allemaal natuurlijk hel erg nieuwsgierig wat het vermogen van Marc Overmars is. Zoals ik hierboven al aangaf is het vermogen van Marc Overmars behoorlijk. Hij heeft namelijk ook mee mogen plukken van het succes van Ajax. Daar hij heeft natuurlijk ook veel energie in gestopt, dus dat is volledig terecht. De Telegraaf heeft dan ook onderzoek gedaan en zegt op basis Vande jaarcijfers van Ajax dat Marc Overmars jaarlijks zo’n 413.000 euro bruto ontving aan salaris. Daar komt nog een jaarbonus van een kleine 250.000 euro bij en nog wat vakantiegeld. Dat komt neer op zo’n 7 ton aan brutosalaris. Uiteraard krijgt hij dat niet op zijn rekening aangezien daar nog belasting van betaald moet worden, maar het geeft wel aan dat het vermogen van Marc Overmars behoorlijk is. Wel is het belangrijk om te weten dat hier nog geen prestatiebonussen bij opgeteld zijn. Zijn salaris kan dus nog hoger uitvallen. Tijdens het succesjaar van Ajax verdiende Mar Overmars in totaal zo’n kleine 2,3 miljoen euro. Het is lastig om te zeggen wat het vermogen van Marc Overmars is aangezien hij nooit over geld praat. In 2017 was het vermogen van Marc Overmars een kleine 50 miljoen euro, terwijl zijn vermogen in 2011 nog maar 11 miljoen euro was. In 2012 werd het vermogen van Marc Overmars geschat op 15 miljoen euro, maar na 2012 is er nooit meer iets uitgesproken over geld.

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!