Geld verdienen met Google Adsense

Geld verdienen met Google Adsense, daar droomt iedereen toch van? Tijdens het surfen op het internet vallen ze bijna niet te missen. Al die verschrikkelijke advertenties op de nieuwssites, maar ook op andere websites. Als website- of webshophouder denk je misschien dat deze advertenties geld kosten, bijvoorbeeld door Google Ads, waarbij je betaald voor het verkrijgen van een hogere positie in Google. Maar wist je dat je met behulp van Google Adsense ook zelf geld kan verdienen aan advertenties?

geld verdienen met google adsense

Wat is Google Adsense?

Google Adsense is het publisher programma van Google. Het biedt de mogelijkheid voor website-houders om advertentieruimte aan te beiden en daarmee inkomsten te genereren. De advertenties die getoond worden, zijn afkomstig van adverteerders die gebruikmaken van Google Ads. De advertenties zijn aangesloten bij het Google Display Netwerk. Je website aansluiten bij dit netwerk doe je via Google Adsense. Bij Google Ads is het mogelijk om als adverteerder een bepaalde doelgroep te selecteren. Die bepaalde doelgroep krijgt dan de advertenties te zien. Daarnaast is het ook mogelijk om een lijst met websites te uploaden waarij hij/zij wilt adverteren.

Hoe werkt Google Adsense?

Als websitehouder krijg je betaald voor het aanbieden van advertentieruimte. De hoeveelheid dat je betaald krijgt is afhankelijk van het aantal keer dat er geklikt wordt op advertenties die op jouw website staan. Hoe meer klikken de advertenties op je website genereren, hoe meer geld jij gaat verdienen met Google Adsense. De websitehouder krijgt een bepaald percentage van de klikprijs. Het restant gaat naar Google.

Website maken en geld verdienen

Het klinkt natuurlijk heel erg interessant om slapend rijk te worden, maar in de praktijk blijkt dit vaak anders. Je moet als websitehouder er wel voor zorgen dat er veel bezoekers naar je website komen, voor dat het enigszins rendabel wordt. Lang niet elke bezoeker klikt op de advertenties die op jouw website worden weergegeven. Er klinkt gemiddeld maar één op de honderd bezoekers op de advertentie. Bovendien kunnen de bezoekers zich ook gaan irriteren aan de advertenties. Adsense is daarom niet altijd de moeite waard, zeker niet wanneer je nog geen 1000 bezoekers per maand hebt. Ook zal de ene website meer profiteren van Adsense dan anderen, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de beschikbaarheid van advertentieruimte.

Starten met Google Adsense

Starten met Google Adsense is eigenlijk heel er eenvoudig. Nadat je account is goedgekeurd ontvang je een stukje code die je moet implementeren in je website. Vervolgens kan je helemaal zelf bepalen welke advertentietypes en -formaten je wil laten zien op je website. De rest gaat vanaf dat moment helemaal vanzelf. Google regelt namelijk alles. Dat is nog eens makkelijk geld verdienen met Google Adsense.

Extra inkomen met Google Adsense

Google Adsense kun je zien als een extraatje. Het is namelijk eenvoudig te implementeren en je hebt er als website- of webshophouder ook geen omkijken meer naar. Toch is het niet verstandig om afhankelijk te zijn van één inkomstenbron. Je kan naast je advertenties ook nog Affiliate Marketing toepassen. Wanneer je Affiliate Marketing gaat toepassen ben je namelijk niet afhankelijk van Google Adsense.

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!