Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?

Wanneer je meer klanten naar je website wilt halen doormiddel van zoekmachines, zal je website geoptimaliseerd moeten worden met behulp van Search Engine Optimization (SEO). Het toepassen van SEO op ene goede manier levert een hoge plaats op in de lijst bij de zoekmachines.

Deze hoge positie is een slimme en makkelijke manier van online marketing, omdat het leidt tot meer bezoekers. Daarnaast is het belangrijk om niet alleen te focussen op één specifieke zoekterm, maar ook op andere zoektermen die aansluiten bij de hoofdzoekterm. Hoe je dit allemaal het best kan doen, wordt verder uitgelegd. 

Wat is SEO en waarom wordt het gebruikt?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Vertaalt naar het Nederlands betekent het: zoekmachine optimalisatie. Zoekmachines zoals Google en Yahoo geven antwoord op zoekopdrachten die worden ingevoerd. Hierbij zoeken de zoekmachines naar de meest relevante antwoorden. Het is daarom belangrijk dat jouw website als relevant wordt gezien door de zoekmachines. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw website hoog in de zoekmachines terecht komt. Klanten kijken namelijk vaak niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten. Wanneer je bovenaan staat, krijg je meer bezoekers op jouw website en daarmee ook eventuele klanten. Het doel van SEO is dus uiteindelijk om zoveel mogelijk klanten van jouw doelgroep naar je website te brengen.

Onderdelen en optimalisatie van SEO

Een aantal onderdelen van SEO zijn belangrijk en dienen goed toegepast te worden. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om goed leesbare teksten te schrijven voor je website, zodat alles duidelijk is voor je bezoekers. De website moet dus geschreven zijn voor de bezoekers en niet voor de zoekmachines. Je moet rekening houden met correcte spelling, alinea’s, tussenkopjes en interpunctie. Verwerk in de tekst ook de juiste zoekwoorden die bij het onderwerp passen. Verplaats je hierbij in de bezoeker en bedenk wat hij of zij zou zoeken in de zoekmachine. Een gemiddelde van vier of vijf zoekwoorden per pagina of tekst is hierbij voldoende. Laat de zoekwoorden terugkomen in deze onderdelen:

  • De title tag. Dit is de tekst die in het tabblad staat wanneer de website geopend is.
  • De URL van de website.
  • De beschrijving van de website. Een aantrekkelijke beschrijving zorgt ervoor dat bezoekers wel op jouw website moeten klikken!
  • Minstens één zoekwoord verwerken in een H1 titel.
  • Verwerk ook één of meerdere zoekwoorden in de H2 titels op de pagina.
  • Laat ook zoekwoorden terugkomen in de geschreven tekst op de website.

Naast goed leesbare teksten met de juiste zoekwoorden is het ook belangrijk om de technische kant van je website goed in orde te hebben. Hier wordt vaak niet de aandacht aan gegeven die het eigenlijk wel zou moeten krijgen. Neem de technische kant van je website onder de loep en beoordeel zelf of het allemaal goed zit. Controleer bijvoorbeeld of de laadtijd van je pagina niet te lang is en de indexeerbaarheid van jouw website voor de zoekmachines. Maak de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor je bezoekers, zodat ze niet afhaken. Een zoekmachine beoordeelt namelijk niet alleen je SEO op basis van zoekwoorden, maar ook op de technische kant van de website. Ben je zelf niet zo technisch aangelegd of heb je er helemaal geen verstand van? Vraag dan hulp aan iemand die er veel verstand van heeft voor een check-up van je website.

Als laatst is linkbuilding ook belangrijk voor SEO. Door middel van linkbuilding kunnen bezoekers op meerdere pagina’s van jouw website terecht komen. Dit doe je door pagina’s aan elkaar te verbinden met behulp van onder andere backlinks. Door linkbuilding blijven bezoekers langer op jouw website en kunnen ze ook makkelijker aan de informatie komen die ze zoeken.

Andere manieren om meer bezoekers te krijgen

Naast SEO zijn er nog veel andere manieren om meer bezoekers naar jouw website te halen. Een van de slimste manieren is het trekken van bezoekers via sociale media. Met sociale media kan zeer specifiek de juiste doelgroep worden bereikt door de vele soorten platforms die er zijn. Wanneer er iets wordt toegevoegd of veranderd op je website, kan dit op sociale media worden geplaatst. Op deze manier worden volgers op de hoogte gehouden van de activiteiten. Dit resulteert in een zeer betrokken aantal volgers voor je website. Maak daarnaast ook gebruik van hashtags en mooie afbeeldingen wanneer je iets plaatst. Hashtags zijn enorm populair en bieden dan ook de mogelijkheid om nieuwe volgers naar jouw account te halen. Mooie afbeeldingen zorgen ervoor dat bezoekers sneller kijken naar jouw post, omdat mensen zeer visueel ingesteld zijn.

Samenwerkingen zijn ook een goede manier om meer bezoekers naar jouw website te trekken. Wanneer je samen met één of meerdere partijen werkt, wordt jouw website ook verspreid via hun website of sociale media. Hiernaast kan je ook contact opnemen met andere mensen die ook in de dezelfde niche zitten. Zij kunnen dan vervolgens jouw website aanraden en weer delen met andere.

Kortom: is het dus belangrijk om jouw website te optimaliseren voor de zoekmachines door middel van SEO. SEO zal ervoor zorgen dat meer mensen naar jouw website worden geleid, mits de SEO goed wordt toegepast. Het is van groot belang dat de teksten op de website goed geschreven zijn en er zoekwoorden worden vermeld door de hele tekst heen. Ook moet je website technisch in order zijn om hoog in de zoekopdrachten terecht te komen. Gebruik linkbuilding voor de website om bezoekers langer op jouw website te houden en van meer informatie te voorzien. Sociale media en samenwerkingen kunnen naast SEO ook zorgen voor meer bezoekers op de website.

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!