Hoe maak je een online videocursus die goed verkoopt?

Laten we zeggen dat je vandaag naar mij toe komt met de vraag hoe je jouw kennis en expertise kunt delen! Mijn onmiddellijke antwoord zou zijn alle geweldige ideeën die in je achterhoofd spelen te verzamelen. Vervolgens kan je daar een videocursus van maken en deze weer verkopen. Waarom denk je dat mensen hun tijd en energie besteden aan het maken van online cursussen of het schrijven van eBooks?

Als ondernemer is het van groot belang om autoriteit te ontwikkelen in het betreffende onderwerp. Zelfs als je iemand bent die ernaar uitkijkt wat extra geld te verdienen, is dit een geweldige optie. Ik zal je door stappen leiden die nodig zijn om met succes je eigen videocursus te maken en er geld mee te verdienen.

Het selecteren van een cursus onderwerp: 

Wat is dat ene onderwerp waar ik super gepassioneerd over ben?

Je hoeft jezelf niet kwijt te raken in grote dikke boeken met namen die je amper kan uitspreken. Wanneer je nadenkt over een cursus onderwerp, moet je denken in de richting van onderwerpen waar jij gepassioneerd over bent. 

Laten we stellen dat je een verhalenverteller bent. Je hebt alles in huis om een publiek te boeien en over te brengen wat je ze te zeggen hebt. 

Denk je niet dat er veel mensen zijn met te gekke verhalen, maar ze last hebben van podiumangst? 

Of laten we zeggen dat podiumangst niet het probleem is. Misschien willen ze gewoon beter worden in de manier waarop ze hun verhaal voor een publiek vertellen. We hebben allemaal dingen die beter klinken in ons hoofd dan wanneer we het in het echt uitspreken.

Dit laat zien dat je goed bent in twee dingen: spreken voor publiek en het vertellen van verhalen. Je hebt de optie om een onderwerp uit te kiezen waar je met veel liefde over zou vertellen. 

Dit was een simpel voorbeeld om je hoofd op gang te kunnen krijgen. Laten we nu gaan nadenken over dingen die je tof vindt om te doen en over te vertellen.

De markt eisen begrijpen van het gekozen onderwerp: 

Zijn mensen bereid te leren over het onderwerp wat ik heb gekozen? 

Laten we stellen dat je uren hebt besteed aan het perfectioneren van je online cursus. Later kom je erachter dat maar een fractie van de mensen willen leren over dit onderwerp. Het is heel belangrijk om onderzoek te doen naar de markt om te kunnen begrijpen waar er vraag naar is. 

Ook moet je kijken naar bestaande online cursussen om te zien wat zij aanbieden.Je belangrijkste motief zou moeten zijn om een cursus samen te stellen die ofwel onbehandelde kennis geeft of hetzelfde onderwerp met een geheel andere benadering uitlegt.

Iedereen kan theoretische kennis geven, maar de manier waarop je het overbrengt, maakt het verschil.

Zoek uit op platforms als Quora met keywords of de mensen daar in gesprek zijn over het onderwerp wat jij hebt gekozen. Zorg dat je door hun vragen heen gaat om een idee te krijgen van de onderwerpen waar jij eventueel op in zou kunnen springen.

Opmerking: wees nooit bang voor gezonde concurrentie, aangezien de markt duidelijk laat zien dat er veel vraag is.

Maak het resultaat kristalhelder:

Hoe gaat jouw cursus degene helpen die het volgt? 

De mensen die in aanraking komen met je cursus boeit het niet wat je aanbiedt. Wat hun wel boeit is hoe zij kunnen profiteren van jouw aanbod. De omschrijving van je online cursus moet duidelijk antwoord geven op bijvoorbeeld de vraag: 

Op wat voor manier hebben studenten profijt van jouw cursus? Wat zijn de vaardigheden die ze zullen hebben geleerd bij het afronden van deze cursus?

De studenten moeten weten wat ze kunnen verwachten bij het afronden van de cursus. In het kort: Je moet ze verleidelijke redenen geven waarom ze voor jouw cursus moeten kiezen en niet voor een van de andere online opties. 

Ontwikkelen van de cursus:

Hoe kan ik alle verzamelde informatie op de best mogelijke manier presenteren?

Om de cursus samen te kunnen stellen, moet je eerst informatie verzamelen uit waardevolle bronnen. Het moeilijkste is om alle verzamelde informatie van je hoofd naar het scherm te krijgen. Dit kan uren van denken, schrijven en bewerken betekenen.

Ten eerste is het goed te beseffen dat de hoeveelheid beschikbare informatie enorm is. 

In zo’n scenario is het belangrijk om de juiste informatie te kiezen en onnodige gedeelten achterwege te laten. Geloof me, het achterwege laten is moeilijk. Blijf het resultaat wat je wil bereiken in je achterhoofd houden en zorg ervoor dat het sorteer proces daardoor soepeler verloopt. 

Het meeste werk is niet het schrijven van inhoud, maar het bewerken van de inhoud. Dit om uiteindelijk te voldoen aan de standaard die je gesteld hebt.

Zorg ervoor dat je geen belangrijke details mist die uw concurrenten amper behandelen. Dit maakt de inhoud van je cursus uniek en aantrekkelijker bij het publiek.

Als je klaar bent met het sorteergedeelte, komt vervolgens het voorbereiden van een goede structuur voor de cursus. Dit omvat het samenstellen van vergelijkbare inhoud voor een beter begrip van de studenten. Onthoud altijd dat de inhoud van uw cursus gemakkelijk moet verlopen. Complexiteit zal alleen maar leiden tot meer aanvragen voor terugbetaling, die we zeker niet willen.

Lever de beste ervaring:

Hoe kan ik verzekeren dat mijn leerlingen de beste leerervaring krijgen?

We weten allemaal dat de studenten beter aansluiten bij videocolleges, maar heb je specifiek op bepaalde dagen een twijfelsessie? 

Bevat je cursus opdrachten die uw studenten moeten voltooien? Hoe ben je van plan om dezelfde inhoud in geschreven vorm te presenteren aan studenten die de voorkeur geven aan die manier van leren?

Zullen de huidige leerlingen in staat zijn een gemeenschap te vormen en onderhouden om elkaars twijfels weg te nemen?

Zorg ervoor dat je alle leermethoden begrijpt waaraan je studenten voorkeur geven, en maak een cursus die ze leuk zouden vinden en aanbevelen.

Als u eenmaal duidleijk hebt, is het tijd om je online cursus op te nemen. Onthoud dat je de beste kennis op het gebied kunt hebben, maar dat dit waardeloos is als je dit niet goed presenteert. Ga voor de camera staan en stel je voor dat uw studenten aanwezig zijn. Denk na over alle mogelijke verwarring die ze kunnen tegenkomen. Beantwoordt deze verwarring via de video’s die je opneemt. 

Tijd om de cursus te verkopen:

Waar kan ik mijn online cursus verkopen?

Wanneer het tijd is om de cursus te verkopen, zijn er een aantal opties waar je uit kan kiezen. Ten eerste kan je kiezen voor verkoop op een online cursus platform als Udemy. 

Het zijn geweldige plaatsen om de juiste doelgroep te vinden, maar omdat ze u in contact brengen met het publiek, zullen ze commissie vragen. Bovendien hebben de cursussen van Udemy vaak korting, waardoor het verdienpotentieel beperkt is.

Laten we stellen dat je al een website hebt en een goed ontwikkeld publiek die vertrouwen in je heeft. Je kan gemakkelijk je cursus verkopen op je website om er zeker van te zijn dat je er het meest aan verdient. Website-eigenaren geven vaak de voorkeur aan hun eigen leer  beheersysteem om hun eigen online cursussen te maken en te verkopen.

Promoot je cursus als een gek:

Op welke platforms moet ik mikken om mijn cursus te promoten?

Ga door je social media netwerken heen en start met het promoten van je online cursus. Een sterke social media aanwezigheid is heel belangrijk voor de verkoop van je cursussen. Begrijp ook waar je doelgroep het grootste gedeelte van hun tijd aan spendeert. Krijg hulp van je vrienden en familie om de cursus te promoten en zo je bereik te vergroten. Zorg ervoor dat zodra je leerlingen voor de cursus laat inschrijven, je hun feedback krijgt. Deze feedback kan je weer op je sociale kanalen plaatsen voor social proof.

Ga je gang en ga aan de slag met je eigen online cursus door de bovenstaande stappen te volgen. Haast niet en heb geduld, want uiteindelijk zul je het rendement op je investering zien. Zorg ervoor dat je voldoende tijd besteedt aan het samenstellen van de perfecte online cursus. Dit zal ervoor zorgen dat je opvalt tussen je concurrenten.

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!