Hoeveel verdient Toto Wolff? Het vermogen van Toto Wolff

De meeste Nederlander kennen Toto Wolff wel, hij is namelijk de teambaas van Mercedes in de Formule 1. Maar wat is het vermogen van Toto Wolff eigenlijk en wat doet hij naar het leiden van het Formule 1 team? Dat lees je hier in dit artikel.

In dit artikel nemen we niet alleen de financiële situatie van Toto Wolff onder een vergoot glas, maar we kijken ook naar de persoon zelf. Wat heeft Toto Wolff allemaal gedaan voordat hij teambaas werd en welke successen heeft hij allemaal behaald

Wie is Toto Wolff?

Toto Wolff is op 12 januari 1972 geboren in Vienna. De moeder van Toto Wolff was op dat moment arts en zijn vader die van Roemeense afkomst is stief aan hersenkanker. Toto Wolff moest het dus op jonge leeftijd al doen aan zijn vader. Het gezin waar Toto Wolff in leefde had het dan ook niet breed, desondanks woonde het gezin in een welvarende stad.

Op dit moment is Toto Wolff de teambaas van Mercedes, Toto Wolff is dan ook erg bekend in de Formule 1 en dat is dan ook niet goed als we kijken naar welke prijzen hij samen met Lewis Hamilton heeft gewonnen. Naast het zijn van de teambaas van Mercedes zit er nog veel meer achter deze man. Zoals we hierboven al aangaven is Toto Wolff een echte Oostenrijker. Veel mensen vergeten, of weten niet dat Toto Wolff zelf ook een auto sportcarrière heeft gehad in de Oostenrijkse en Duitse Ford-kampioenschappen. Uiteraard heeft hij hier ook verschillende prijzen gewonnen. Toen hij 22 jaar oud was won hij de 24 uur van de Nürburgring in de klasse waar hij actief was.

Dat is een behoorlijke prestatie als we kijken naar zijn leeftijd op dat moment. We kunnen dan ook wel zeggen dat Toto Wolff zelf ook wel behoorlijk kan racen. Wellicht is hij daarom op dit moment de teambaas bij Mercedes. Nadat hij de prijs van de 24 uur had gewonnen was Toto Wolff nog niet klaar. Hij heeft later namelijk ook nog meegedaan aan het FIA GT-Kampioenschap én het Italiaanse GT-kampioenschap. Helaas heeft Toto Wolff hier geen prijzen weten te winnen. De andere deelnemers waren helaas beter. Dat was dan ook gelijk het moment dat Toto Wolff besloot om zich op andere dingen te richten. Hij zag behoorlijk veel potentie in het investeren van zijn hard verdiende geld. Maar heeft dat ook invloed gehad op het vermogen van Toto Wolff?

En of dat invloed had op het vermogen van Toto Wolff. Het vermogen van Toto Wolff heeft door deze keuze een behoorlijke boost gekregen. De keuze om te gaan investeren was een behoorlijke keuze van Toto Wolff die ook nog eens positief heeft uitgepakt. Hij heeft namelijk verschillende bedrijven opgericht, een paar voorbeelden zijn March Fifteen en March Sixteen Investments. Deze bedrijven deden het op een gegeven moment zo goed dat hij 2009 genoeg geld had om een deel van het Williams team te kopen. Niet veel later, in 2011 om precies te zijn werd Toto Wolff ook bestuurder van het team. Dit was hij echter voor een korte periode.

De reden dat hij voor zo’n korte periode bestuurder was bij Williams had waarschijnlijk te maken met zijn aankoop in 2013. In 2013 startte hij namelijk in het uitvoerend bestuur van het Formule 1-team van Mercedes waar hij op dit moment nog steeds werkzaam is. Op dit moment dat hij begon bij Mercedes kocht hij 33% van de aandelen, maar daar bleef het niet bij. Toto Wolff is namelijk ook voor 49% aandeelhouder van HWA AG. Dit bedrijf komt je waarschijnlijk niet zo bekend voor. Daarom leggen we je graag even uit wat dit bedrijf doet.

HWA AG is eigenlijk een erg simpel bedrijf om uit te leggen. HWA AG verzorgt namelijk het DMT programma van Mercedes. Op dit moment kunnen we Toto Wolff allemaal wel gelijk geven dat het een behoorlijk slimme zet was om te stoppen met racen en te gaan investeren. Dit is waarschijnlijk één van de beste keuzes die Toto Wolff ooit gemaakt. Het vermogen van Toto Wolff heeft dan ook een behoorlijk boost gehad door deze keuze. We mogen rustig zeggen dat het een fantastische keuze is geweest.

Op dit moment is hij gelukkig en getrouwd met zijn vrouw Susie Wolff. Toto en Susie hebben waarschijnlijk veel dingen gemeen, maar wat ze sowieso gemeen hebben is het racen. Susie Wolff is namelijk voormalig autocoureur net zoals Toto Wolff zelf.

Hoeveel verdient Toto Wolff?

We houden er allemaal van om te weten wat andere mensen verdienen. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat dit artikel leest. We weten allemaal dat Toto Wolff een behoorlijk vermogen heeft, maar wat verdiend Toto Wollf? We kunnen er allemaal wel vanuit gaan dat Toto Wolff zich geen zorgen hoeft te maken over geld, maar wat verdient Toto Wolff per maand? Dat willen we allemaal weten. Als we kijken naar zijn functie die hij op dit moment heeft bij Mercedes mag Toto Wolff een salaris verwachten van 8 miljoen per jaar. Per maand komt dit neer op een kleine 6,66 ton wat behoorlijk lekker is. Ik denk dat we allemaal moeite hebben om zijn maandsalaris op te maken.

Het is wel belangrijk om te weten dat Toto Wolff nog meer inkomstenbronnen heeft. Zijn investeringen en aandelen leveren hem namelijk ook nog het één en ander op, maar hoeveel dit precies is, is lastig te zeggen aangezien het afhankelijk is van verschillende dingen. Een ding wat welk zeker is, is dat het vermogen van Toto Wolff behoorlijk zal zijn. Het ziet er op dit moment nog goed uit voor Toto Wolff.

Waar heeft Toto Wolff zijn vermogen aan verdiend?

Waarschijnlijk is het ondertussen al duidelijk waar Toto Wolff zijn vermogen aan verdiend heeft. We spoileren alvast dat het vermogen van Toto Wolff zo hoog is dat we er allemaal jaloers van worden. Maar waar komt het vermogen van Toto Wolff eigenlijk vandaan? Je verwacht het waarschijnlijk al maar het grootste deel van het vermogen van Toto Wolff komt door zijn investeringen. Hierbij moet je denken aan de investeringen die hij heeft gedaan in grote bedrijven, maar ook in de aankopen die hij de afgelopen jaren heeft gedaan.

Het vermogen van Toto Wolff

Zoals we hierboven al aangaven is het vermogen van Toto Wolff behoorlijk, maar wat is zijn vermogen? Het vermogen van Toto Wolff wordt op dit moment op zo’n 580 miljoen geschat wat natuurlijk bizar is. Het grootste deel van zijn vermogen heeft hij weten te bemachtigen door zijn investeringen. We kunnen het er nu dan ook allemaal wel over eens zijn over het feit dat Toto Wolff erg goed weet wat hij moet doen met al zijn geld. Mede hierdoor heeft hij dit vermogen kunnen bereiken. Een vermogen waar we allemaal jaloers op zijn!  

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!