Het vermogen van Lewis Hamilton

De meeste mensen kennen Lewis Hamilton door Max Verstappen, maar wie is het eigenlijk en wat is het vermogen van Lewis Hamilton? Dat leggen we je hier uit in dit artikel.

Wie is Lewis Hamilton?

Lewis Hamilton werd op 7 januari 1985 geboren in Hertfordshire in het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment is Lewis Hamilton dus 37 jaar oud. Lewis Hamilton is een Britse autocoureur en zeventallig F1-kampioen. Lewis Hamilton begon zijn carrière in 2007 bij McLaren. Lewis Hamilton geeft altijd aan dat hij tegen discriminatie is. Hij is dan ook een voorbeeld voor heel veel mensen over de hele wereld. Hij is namelijk nog altijd de eerste en enige getinte coureur in de Formule 1.

Na het eerste jaar wist Lewis Hamilton ook direct wereldkampioen te worden. Om precies te zijn was dat in 2008. Dit gebeurde na een spannende laatste race. Het was alles of niets voor Lewis Hamilton. Vijf jaar later, in 2013 besloot Lewis Hamilton te tekenen voor Mercedes waar hij op dit moment ook nog voor aan het racen is. Bij het team van Mercedes groeide Lewis Hamilton uit tot één van de beste coureurs aller tijden. Hij werd bij Mercedes nog vijf keer wereldkampioen, tot hij in de laatste race verloor van Max Verstappen. Elke Nederlander weet dat moment nog wel. Hét moment dat Max Verstappen voor het eerste wereldkampioen werd. Dat was ook het moment dat Max Verstappen als eerste Nederlander wereldkampioen werd!

Hoe verdient Lewis Hamilton zijn geld?

We weten allemaal wel dat het vermogen van een Formule 1 rijder snel kan groeien en dat is bij Lewis Hamilton ook aan de orde. Het vermogen van Lewis Hamilton is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid, maar wat is het vermogen van Lewis Hamilton en hoe komt hij aan dat vermogen? We weten ondertussen allemaal wel dat Lewis Hamilton een enorm bekende autoracer is. Hij verdient dan ook niet alleen een enorm salaris. Naast het salaris van Mercedes heeft Lewis Hamilton ook nog andere deals. Denk bijvoorbeeld aan verschillende sponserships. Uit verschillende onderzoeken en interviews blijkt dat Lewis Hamilton in 2016 en 2017 ongeveer 50 miljoen dollar verdiende aan licenties, salarissen en sponsorships. Je verwacht het niet, maar dat bedrag is ook behoorlijk gegroeid de afgelopen jaren. Het bedrag steeg namelijk naar ongeveer 55 miljoen dollar per jaar. Dat is wel een behoorlijk bedrag toch? Dat klopt! Lewis Hamilton is naast één van de beste autoracers ook nog dé beste betaalde sporter van het Verenigd Koninkrijk, en dé best betaalde Formule 1-coureur. Dat is toch behoorlijk knap! Het salaris van Lewis Hamilton komt neer rond 2,5 miljoen euro per maand. Het salaris van Lewis Hamilton komt per jaar uit op zo’n 30 miljoen. Naast dit bedrijf krijgt hij ook nog een kleine 20 miljoen euro aan bonussen.

Het vermogen van Lewis Hamilton

We weten nu wie Lewis Hamilton is, en wat ongeveer zijn salaris is per maand, maar wat is het vermogen van Lewis Hamilton? Als we kijken naar alle bezittingen van Lewis Hamilton zien we dat hij momenteel eerdere huizen heeft over de hele wereld. Zo heeft hij een penthouse van 38 miljoen euro in het middel van New York. Ook is bij bekend dat hij vaak te vinden is in een groot landhuis in de buurt van Londen als hij niet hoeft te racen. De waarde van alle woningen en appartementen van Lewis Hamilton wordt geschat rond de 200 miljoen euro! Dat is al een behoorlijk vermogen, maar wat is het vermogen van Lewis Hamilton? Dat lees je een stukje verder.

We weten ondertussen dat Lewis Hamilton door de jaren heen een vermogen heeft gecreëerd van ongeveer 285 miljoen dollar. Dat komt neer op ongeveer 287 miljoen euro. Het vermogen van Lewis Hamilton heeft hij bij elkaar kunnen verdienen door zijn succes in de Formule 1, en allerlei verschillende sponsorships en deal

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!