Hoeveel verdient Robert Doornbos? Het vermogen van Robert Doornbos

We kennen Robert Doornbos waarschijnlijk vooral van zijn sport analyses voor de Formule 1 bij Ziggo Sport. Daarnaast is Robert Doornbos ook ondernemer en hij is zelf ook F1 coureur geweest, maar wat is het vermogen van Robert Doornbos? Dat lees je hier.  

Wie is Robert Doornbos?

Veel mensen weten niet dat Robert Doornbos in tegenstelling tot bijvoorbeeld Max Verstappen het racen niet met een paplepel opgediend heeft gekregen. Robert Doornbos komt vooral uit een familie met ondernemers. Robert Doornbos ging als 17-jarige tennisser als VIP naar de Formule 1 GP van België in 1998. Dat was dan ook het moment dat hij in contact kwam met Jacques Villeneue, welke het jaar daarvoor nog de wereldtitel F1 had gewonnen. Robert Doornbos was dan ook erg onder de indruk van Jacques. Vanaf dat moment besloot Robert Doornbos dat hij ook F1 coureur wou worden. Zo’n 10 jaar later werd Robert Doornbos vicekampioen in de Opel Lotus klasse. Vanaf daar ging de deur open richting de F3 klasse.

Robert Doornbos Formule 3

Toen de deur voor Robert Doornbos open ging besloot hij om in de Formule 3 te gaan rijden. Robert Doornbos heeft in totaal 3 jaar lang in de Formule 3 gereden, welke na de Formule 1 en 2 de hoogste raceklasse zijn. Het is dus ook heel erg knap dat Robert Doornbos het zover heeft weten te schoppen tijdens het racen. Doordat Robert Doornbos goede resultaten boekte in de Formule 3 mocht hij in 2004 de Formule 3000 rijden, welke vergeleken kan worden met de Formule 2 op wat kleine verschillen na. Helaas bestaat deze klasse niet meer, deze klasse is namelijk in 2012 opgedoekt. 

Robert Doornbos testrijder

Doordat Robert Doornbos zich elke keer maar bleef bewijzen kon het ook bijna niet anders. Robert Doornbos is ook testrijder geweest in de F1. Als testrijder ben je een soort van backup coureur, hij was de 3de keus waardoor hij op testvrijdagen mocht rijden. Hierdoor heeft Robert Doornbos behoorlijk wat ervaring op kunnen doen waardoor hij zich maar bleef ontwikkelen. Het heeft Robert Doornbos dan ook echt geholpen. Vaak zie je ook wel dat talenten eerst testrijder worden voordat ze echt mogen gaan racen als voorkeurs coureurs.

Robert Doornbos Redbull Racing

Nadat hij zich weer had bewezen mocht Robert Doornbos net zoals Max Verstappen uitkomen voor Redbull Racing. In 2006 maakte hij zijn debuut. Wel was Robert Doornbos derde coureur. Hij kwam tijdens dan seizoen dan ook maar drie keer uit voor het team van Redbull Racing. Hierna was de carrière van Robert Doornbos ook weer snel voorbij. In 2007 had Robert Doornbos slechts 2 testdagen gemaakt voor Redbull Racing. Een onderhandelingen het BMW team Sauber als reserve- en testcoureur liep helaas op niets uit en hiermee was het einde van zijn carrière dan ook inzicht. Dit was namelijk het moment dat Robert Doornbos een punt zette achter zijn carrière. 

Snelheidsduivel Robert Doornbos

Dat Robert Doornbos niet vies is van racen weten we natuurlijk allemaal. We kunnen dan ook allemaal wel de video’s van Redbull Racing dat ze allemaal gekke dingen doen. Tijdens zo’n video kreeg Robert Doornbos de kans om met 326km/h over de afsluitdijk te rijden. Uiteraard had Rijkswaterstaat een gedeelte van de afsluitdijk afgezet om de veiligheid te waarborgen.

Het vermogen van Robert Doornbos

We weten allemaal wel dat Robert Doornbos van racen houdt. We kunnen er dan ook wel vanuit gaan dat het vermogen van Robert Doornbos een behoorlijke boost heeft gehad door zijn race carrière. Het vermogen van Robert Doornbos wordt op dit moment geschat rond de 15 miljoen euro en dat is natuurlijk niet slecht. Wel is het belangrijk om te weten dat Robert Doornbos niet alleen inkomen heeft gehad uit de Formule 1 en alle andere competities waar Robert Doornbos actief is in geweest. Robert Doornbos is namelijk ook een echte ondernemer. Zoals je wellicht wel al weet komt Robert Doornbos uit een echte ondernemingsfamilie, na in verschillende landen gewoond te hebben is hij weer helemaal terug in Nederland. Op dit moment woont hij dan ook in Amsterdam Zuid. Robert Doornbos woont op dit moment samen met zijn vrouw, Chantal Bles en hun twee kinderen Josh en Jada. De laatste genoemde dochter Jada, werd in 2008 geconstateerd met nierkanker met uitzaaiingen door het hele lichaam. Gelukkig is ze er op dit moment weer helemaal bovenop en is ze weer helemaal gezond verklaart. Doordat Robert Doornbos ook een echte ondernemer is moet hij natuurlijk ook een bestuursfunctie hebben bij een bedrijf, en dat heeft hij ook. Sinds oktober 2021 is Robert Doornbos Algemeen Directeur geworden bij Pon Luxury Cars in Rotterdam. Uiteraard hoopt hij hiermee ook een behoorlijk leuk inkomen te genereren waardoor het vermogen van Robert Doornbos nog meer mag en kan gaan groeien. Robert Doornbos is namelijk wel van plan om zijn vermogen de komende jaren nog behoorlijk te gaan laten groeien.

Robert Doornbos schulden

Naast de successen die hij heeft gehad heeft hij ook een aantal tegenslagen gehad. Een tegenslag die hij heeft gehad is zijn schuld van destijds 11 miljoen euro en dat is behoorlijk. Gelukkig heeft hij net voor de uitspraak dat hij die 11 miljoen terug moet betalen een behoorlijk succes geboekt. Hij had namelijk een business in seksuele items. Deze start-up in hightech seksuele items zet hij om in geld door een aandelenverkoop en hiermee weet hij zijn zaak te schikken voor een onbekend bedrag. Robert Doornbos wil hier zelf niet te lang bij stilstaan, hij wil zelf juist in de toekomst kijken aangezien hij nog lang niet klaar is. Hij is dan ook zeker van plan om het vermogen van Robert Doornbos te laten groeien.

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!