Hoeveel verdient Reinout Oerlemans? Het vermogen van Reinout Oerlemans

Wat is het vermogen van Reinoud Oerlemans? Dat is de grootste vraag. De meeste jongeren zullen Reinout Oerlemans niet kennen, maar hij is een bekende voor vele mensen. In de zomer van 2021 haalde Reinout Oerlemans nog het nieuws toen hij zijn herenhuis in Beverley Hills voor een kleine 70 miljoen verkocht aan de zanger van TheWeeknd. Maar als hij zo’n groot huis kan verkopen moet hij ook en behoorlijk inkomen en vermogen hebben, maar wat is het vermogen van Reinout Oerlemans? Dat lees je hier bij werk-vrij. Uiteraard lees je hier ook wat hij nog meer doet en waar Reinout Oerlemans zijn vermogen mee heeft opgebouwd.

Wie is Reinoud Oerlemans?

Oerlemans begon bekend te worden als landelijke bekendheid Arnie Alberts in de Nederlandse serie Goede tijden, slechte tijden. Reinoud Oerlemans speelde daar deze rol zes jaar lang. Van 1990 tot 1996. Na zes jaar Goede tijden, slechte tijden stopte hij met acteren en legde zich toe op presenteren. Dat was een behoorlijke stap, maar hij presenteerde behoorlijk wat programma’s zoals Hearthbreak Hotel, Gekkenhuis, Wedden Dat, en de talkshow Pulse. In 2001 besloot hij weer een bijzondere stap te maken en dat was het oprichten van zijn eigen productiebedrijf. Ook daar heeft hij behoorlijk wat programma’s gemaakt en daar zaten uiteraard ook een aantal hits bij. Reinoud Oerlemans heeft ook voor TALPA van John de Mol gewerkt. Het kon ook bijna niet anders. Bij TALPA presenteerde Reinoud Oerlemans de voetbalwedstrijden. Reinoud Oerlemans staat met zijn bedrijf Eyeworks op de derde plaats van de Quote 100% selfmade, een lijst met rijke ondernemers van onder de 40 die hun fortuin eigenhandig hebben vergaard. Als ondernemer heeft Reinoud Oerlemans in de loop der jaren een flinke positie opgebouwd in de Amsterdamse vastgoedmarkt. Meer dan vijftig panden in Amsterdam heeft hij vergaard door de verkoop van zijn productiebedrijf Eyeworks. In 2016 kocht Oerlemans panden aan in de Spaarndammerstraat die samengetrokken werden tot één grote winkel.

Reinoud Oerlemans Amerika

Reinoud Oerlemans behoudt echter nog wel de rechten van de Amerikaanse tak, Eyeworks USA, dat hij in 2015 omdoopt tot 3 Ball Entertainment en waar hij nog altijd de leidinggevende is. Dat onafhankelijke bedrijf heeft meer dan 225 mensen in dienst en opereert vanuit een riant kantoor. Al in 2008 leek hij te klein te zijn voor Nederland en stopte hij met presenteren om zijn bedrijf met 12 vestigingen aan te gaan sturen vanuit het hoofdkantoor in Los Angles. Een jaar later zou het gezien alweer terugkeren vanwege de crisis in Amerika.

Reinoud Oerlemans vastgoed

Zoals we hierboven al aangaven heeft Reinoud Oerlemans behoorlijk wat pandjes weten te bemachtigen. Toen Reinoud Oerlemans in 2018 zijn bedrijf verkocht besloot hij om samen met zijn gezin naar Hollywood Hills te gaan. Doordat ze met z’n alle naar Amerika gingen besloot Reinoud Oerlemans zijn huidige landhuis in Laren te verkopen. De verkoop begon met een prijskaartje van 8,7 miljoen, maar na een aantal prijsverlagingen, is de woning verkocht voor een kleine 6,2 miljoen euro. In 2017 had Reinout Oerlemans 50 woningen weten te bemachtigen. Dit kon hij doen doordat hij zijn bedrijf had verkocht.

Het vermogen van Reinoud Oerlemans

We weten allemaal wel dat we geen medelijden hoeven te hebben met Reinoud Oerlemans. Desondanks de welvaart van Reinoud Oerlemans onder de radar is gebleven hoeven we ons geen zorgen te maken over de beste man. Dat komt namelijk doordat hij vooral in het buitenland actief is. Het vermogen van Reinoud Oerlemans was in 2020 170 miljoen euro en een jaar later hebben we het over 210 miljoen euro. We kunnen dus wel zeggen dat het vermogen van Reinoud Oerlemans behoorlijk is. Met een vermogen van 210 miljoen euro kan je nog wel voorlopig vooruit en we kunnen er dan ook wel vanuit gaan dat het vermogen van Reinoud Oerlemans de komende jaren nog wel gaat stijgen.

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!