Hoeveel verdient André Rieu? Het vermogen van André Rieu

André Rieu, ook wel André Leon Marie Nicolas Rieu genoemd is één van de rijkste artiesten van Nederland, maar doet hij nog meer dingen naast het maken van muziek en wat is het vermogen van André Rieu eigenlijk? Dat lees je hier in dit artikel.

In dit artikel kijken we niet alleen naar het vermogen van André Rieu, maar ook naar de persoon zelf. Waar kunnen we André Rieu allemaal van kennen en doet hij nog meer dingen naast het maken van prachtige muziek? Dat lees je hier ook.

Wie is André Rieu?

André Rieu is geboren op 1 oktober 1949 in Maastricht. Als beroep is André een Nederlandse violist en orkestleider. De kans is groot dat je zijn naam wel eens voorbij hebt horen komen. Hij staat namelijk bekend om zijn shows met voornamelijk klassieke muziek van onder andere Johann Strauss. Rieu bespeelt een Stradivarius uit 1732.

André Rieu is jaarlijks te vinden in zijn woonplaats Maastricht. Dit komt omdat hij elk jaar een optreden geeft in zijn eigen woonplaats, op het Vrijthof. Naast zijn jaarlijkse optreden op het Vrijthof gaat André Rieu ook regelmatig op tour, waarbij hij naar een groot aantal landen afreist om op te treden. Een droom van elke muzikant.

Zoals we hierboven al aangaven is André Rieu op dit moment één van de rijkste artiesten met een Nederlandse afkomst. Op de eerste plek staat Tiësto met een ongekend hoog vermogen van minimaal 100 miljoen euro en op de tweede plek staat Armin van Buren met een vermogen van 35 miljoen, maar wat is het vermogen van André Rieu? Dat lees je hieronder.

Op dit moment is André Rieu al behoorlijk op leeftijd, maar hij kan er maar niet mee stoppen. Zijn vermogen en leeftijd heeft dan ook een grote rol in zijn succes. André Rieu is zo succesvol dat hij op dit moment niet te stoppen is. Hij is op dit moment namelijk nog steeds een grote speler binnen de klassieke muziek. Iedereen kent hem wel, ook als je geen fan bent van klassieke muziek. Bij zijn jaarlijkse optreden op het Vrijthof komen er meer dan 50.000 mensen wat behoorlijk is. Als we kijken naar zijn gehele carrière zien we dat hij meer dan 100 optredens op het Vrijthof heeft gegeven. Reken maar uit hoeveel mensen dat in totaal zijn, en dan hebben we het nog niet eens over zijn verdiensten gehad.

Hoeveel verdient André Rieu?

André Rieu is behoorlijk succesvol en dat zien we ook terug wanneer we in zijn cijfers duiken. Over 2018 heeft hij een nettowinst weten te realiseren van een kleine 11,8 miljoen euro. Dat zien we terug in de openbare jaarrekeningen van het bedrijf van André Rieu. In 2017 heeft hij een winst van 7,2 miljoen euro weten te boeken. Dat is natuurlijk een behoorlijk bedrag en dat heeft hij allemaal te danken aan zijn muziek carrière.

Ook in de jaren die volgde ging André Rieu er goed op vooruit. De opbrengsten van concerten stegen met meer dan 4 miljoen euro naar een totaal van 16,7 miljoen euro. Ook in het buitenland weet André Rieu hoe hij goed geld moet verdienen. Hij heeft namelijk een tour door Amerika gegeven waar hij verschillende optredens deed. Door deze optredens stegen de inkomsten uit buitenlandse optredens met meer dan 6 miljoen euro wat erg mooi is. Deze inkomsten hebben ook nog eens allemaal invloed op het vermogen van André Rieu.

We hebben nu een klein beeld van de inkomsten van André Rieu. We snappen nu dan ook wel waarom André Rieu één van de rijkste artiesten van Nederland is en dat is dat is dan ook helemaal niet vreemd. We kunnen het er nu allemaal wel over eens zijn dat André Rieu erg succesvol is en dat blijft hij ook nog wel een tijdje.

Na dit grote succes kwamen er natuurlijk twee verschillende jaren wat ook invloed heeft gehad op het vermogen van André Rieu. Desondanks is zijn muziek in 2020 en 2021, tijdens de coronaperiode, nog behoorlijk beluisterd. Hij heeft dus wel geld verdiend, maar niet zoveel als de voorgaande jaren. Dat heeft uiteraard te maken met het feit dat het niet mogelijk was om optredens te geven.

Gelukkig is de coronaperiode op dit moment niet meer aan de orde. André Rieu gaf tijdens een interview aan dat zijn bedrijf niet langer had kunnen bestaan zonder de steun die hij heeft gehad van de overheid. Hij had op dat moment namelijk maar liefst 120 mensen in dienst. En dat terwijl André Rieu tijdens zijn carrière meer dan 494 miljoen euro heeft verdiend.

Waar heeft André Rieu zijn vermogen aan verdiend?

Het is best logisch waar André Rieu zijn vermogen aan heeft verdiend. André Rieu heeft zijn vermogen verdiend door het spelen van muziek en de optredens die hij heeft gegeven. We hoeven hier dan ook niet over na te denken. Naast de concerten heeft André Rieu ook geld verdiend door de verkoop van cd’s en dvd’s.

Het vermogen van André Rieu

We weten wat André Rieu kan verdienen per jaar, maar wat is het vermogen van André Rieu? Dat is de grote vraag. Als we kijken naar het vermogen van André Rieu schatten we zijn vermogen rond de 25 miljoen euro wat natuurlijk erg netjes is. Uiteraard zitten hier ook de corona jaren bij waardoor zijn vermogen is gezakt. Als we kijken naar de voorgaande jaren denken we dat het vermogen van André Rieu de komende jaren nog wel gaat stijgen. Hij is namelijk zo populair dat hij nog wel een aantal jaren door kan zijn.  Het is op dit moment ook weer mogelijk om optredens te geven waardoor hij wellicht extra gemotiveerd is. Wij gaan er in ieder geval vanuit dat het vermogen van André Rieu de komende jaren nog wel gaat groeien.

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!