Hoeveel verdient Vivianne Miedema? Het vermogen van Vivianne Miedema

Het vermogen van Vivianne Miedema is veel in het nieuws de laatste tijd, maar wie is Vivianne Miedema eigenlijk? Vivianne Miedema is een van de meest getalenteerde vrouwelijke voetballers ter wereld en heeft in haar carrière al vele prijzen en onderscheidingen gewonnen. Naast haar indrukwekkende prestaties op het veld heeft Miedema ook een aanzienlijk vermogen opgebouwd door haar succesvolle carrière en sponsordeals. In deze blog gaan we dieper in op het vermogen van Vivianne Miedema en hoe ze haar rijkdom heeft opgebouwd.

Wie is Vivianne Miedema?

Vivianne Miedema is een Nederlandse voetbalster die geboren is op 15 juli 1996 in Hoogeveen. Van jongs af aan was het duidelijk dat Miedema een talent was in het voetbal. Op elfjarige leeftijd debuteerde ze in het eerste elftal van haar lokale voetbalclub VV de Weide. In 2011 maakte Miedema de overstap naar SC Heerenveen, waar ze in het seizoen 2013-2014 topscorer werd van de Eredivisie Vrouwen.

In 2014 maakte Miedema de overstap naar Bayern München, waar ze drie seizoenen speelde. Daarna vertrok ze naar Arsenal FC in de Engelse Women’s Super League. Hier groeide ze uit tot een van de beste voetbalsters van de competitie. In haar eerste seizoen voor Arsenal scoorde ze maar liefst 22 doelpunten en werd ze gekroond tot PFA Player of the Year.

Naast haar clubcarrière heeft Vivianne Miedema ook veel succes gehad bij het Nederlands elftal. In 2017 leidde ze Nederland naar de Europese titel en werd ze topscorer van het toernooi. Ze heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen voor haar prestaties op het veld, waaronder de titel Nederlands voetbalster van het jaar in 2016, 2017 en 2019.

Met haar indrukwekkende prestaties heeft Vivianne Miedema zich gevestigd als een van de grootste voetbalsterren ter wereld en is ze een inspiratie voor jonge voetballers en -sters over de hele wereld.

Vivianne Miedema heeft tijdens haar carrière als voetbalster talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen. In 2014 werd ze uitgeroepen tot Nederlands talent van het jaar. Twee jaar later won ze de Gouden Schoen als topscorer van de Eredivisie Vrouwen. In 2017 werd ze uitgeroepen tot Nederlands voetbalster van het jaar, nadat ze Nederland naar de Europese titel had geleid en topscorer van het toernooi was geworden. In datzelfde jaar ontving ze ook de Gouden Schoen voor de tweede keer. In 2018 werd Miedema verkozen tot Vrouwelijke Voetballer van het Jaar in Engeland en in 2019 ontving ze opnieuw de titel Nederlands voetbalster van het jaar. Ze is de enige Nederlandse voetbalster die ooit is genomineerd voor de Ballon d’Or Féminin, een prijs voor de beste vrouwelijke voetballer ter wereld. In 2020 werd ze uitgeroepen tot beste speelster van de Women’s Super League en in datzelfde jaar kreeg ze een plek in het UEFA Women’s Team of the Year.

Met al deze prijzen en onderscheidingen heeft Vivianne Miedema bewezen dat ze tot de absolute top behoort van het vrouwenvoetbal en dat haar talent en harde werk erkend worden door de voetbalwereld.

Hoeveel verdient Vivianne Miedema?

Volgens een rapport van de Daily Mail verdient Vivianne Miedema bij haar huidige club, Arsenal, €294.000 per jaar. Na haar contractverlenging gaf de spits aan dat ze waarschijnlijk de best betaalde voetbalster in de Premier League is. Hiermee staat ze op de tweede plaats van best betaalde voetbalsters ter wereld.

Waar heeft Vivianne Miedema haar vermogen aan verdiend?

Vivianne Miedema heeft haar vermogen voornamelijk verdiend als professionele voetbalster. Ze begon haar carrière bij de Nederlandse club sc Heerenveen en maakte vervolgens de overstap naar de Duitse club Bayern München. Na twee seizoenen bij Bayern München tekende Miedema in 2017 bij het Engelse Arsenal, waar ze momenteel nog steeds speelt. Bij Arsenal is ze uitgegroeid tot een van de beste spitsen ter wereld en heeft ze verschillende prijzen en titels gewonnen. Naast haar clubcarrière heeft Miedema ook een succesvolle carrière als international bij het Nederlands elftal, waarmee ze onder andere de finale van het Europees kampioenschap in 2017 heeft bereikt. Dit deed ze samen met Lieke Martens en Sarina Wiegman.

Het vermogen van Vivianne Miedema

Het vermogen van Vivianne Miedema wordt momenteel geschat op zo’n €1,5 miljoen. Dit heeft ze voornamelijk verdiend met haar succesvolle carrière als professionele voetbalster. Naast haar salaris bij haar huidige club, Arsenal, heeft Miedema ook verschillende lucratieve sponsordeals. Zo heeft ze onder andere contracten met sportmerk Adidas en energiedrankbedrijf Red Bull. Met haar succes op het voetbalveld en haar populariteit als sportster heeft Miedema een behoorlijk vermogen opgebouwd.

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!