Makkelijke eigen webshop bouwen? Gebruik Shopify!

“Ik heb nog niet genoeg gepland om mijn eigen online winkel te beginnen” 

“Maar deze dingen vragen weken of zelfs maanden van onverdeelde aandacht om enige vooruitgang te boeken, toch?”

De laatste tijd hebben we veel mensen gesproken en websites geanalyseerd die een eigen online winkel zijn begonnen met Shopify.

Een veel gehoord antwoord was: “Toen ik voor het eerst startte, had ik geen idee wat ik aan het doen was.”

Visualiseer een perfecte online winkel. De naam die ze gebruiken, de producten die verkocht worden, beoordelingen van klanten, het dagelijkse aantal personen die de winkel komen bekijken, etc. 

Nou moet je begrijpen dat niemand begint met een winkel die je in je hoofd hebt op dit moment. Een winkel from scratch bouwen vraagt uren inzet, aanpassingen en de wilskracht om te groeien. 

De dagen waarin je heftige investeringen moest maken om je online winkel te beginnen zijn er niet meer. Vandaag behandelen we de acht stappen die je moet volgen om je eigen online winkel te bouwen met Shopify. 

Doel: Het bouwen van een basis winkel waar je mee kan starten. 

Houd dit doel voor ogen en ga verder met de stappen die hieronder behandeld gaan worden. 

Essentiële dingen van je lijst afvinken. 

Laten we een blik werken op alle essentiële dingen die je moet hebben om je winkel te kunnen starten. 

#1 Winkel naam: Hoe gaan mensen je herkennen? 

Onthoud altijd dat je winkel naam schaalbaar moet zijn. Dit houdt in dat het niet te specifiek moet zijn. En als je van plan bent relevantere producten toe te voegen, kan je dit doen. Probeer de naam simpel te houden en niet moeilijk om uit te spreken. Als je moeite hebt met het verzinnen van een naam, geef je hoofd dan wat rust. Je kan gebruik maken van bedrijfsnaam generators die beschikbaar zijn op het internet. 

#2 Start met je gratis Shopify account

Shopify maakt het super eenvoudig om je eigen online winkel te starten zonder al teveel moeite. Een paar clicks is het enige wat nodig is om je eigen online winkel te starten. Dus de lange uren en investeringen die in het verleden nodig waren, zijn allemaal geëlimineerd door de goed uitgedachte service die Shopify biedt. Ga naar Shopify en start je gratis proefperiode. Het enige wat je hoeft te doen, is een winkelnaam selecteren en je bent klaar voor de komende 14 dagen.

#3 Kies een thema: Hoe komt je winkel eruit te zien?

De Shopify thema winkel heeft een aantal gratis en betaalde thema’s beschikbaar voor je. Aangezien je past net begint, kan je beginnen met een gratis thema. Als je verder doorontwikkeld, kan je eventueel overstappen op een betaald thema. Als je je thema uitkiest voor je winkel, zorg er dan voor dat je het personaliseert op basis van je eisen. Dit zal je winkel een persoonlijke touch geven die het zeker vereist. 

#4 Voeg een logo toe aan de winkel. 

De twee dingen die je potentiele klanten je kunnen herkennen, zijn je winkel naam en het logo wat je kiest. Je kan op het web zoeken waar je zowel gratis als betaalde logo ontwerpers zult vinden. Zij ontwerpen je logo op basis van jouw behoeften en de doelen van je winkel. 

#5 Pagina’s toevoegen aan je online winkel. 

Ga naar je online winkel en start met het toevoegen van al de vereiste pagina’s inclusief over ons, verzending- en levering informatie, contact, etc.

Start met de grootste drie en vervolgens kan je gemakkelijk meer pagina’s toevoegen naarmate je verder gaat. 

#6 Toevoegen van betalingsgateway om geld te innen.

Hoe zou je de betalingen van je klanten willen incasseren? Selecteer je voorkeursbron en zorg ervoor dat je je betalingsgateway verbindt om gemakkelijk geld van klanten te ontvangen.

#7 Leverings instellingen: Ga je gratis verzending aanbieden aan je klanten? 

Als je je niet bewust bent van de drastische uitwerking van verzendkosten op klanten, moet je dit even horen. Zelfs al is het een klein bedrag, het kan klanten weerhouden van het overgaan tot aankoop van het product. Zelfs als de klant al aan het afrekenen is. Wat is er erger dan een klant die weggaat, wanneer deze bijna klaar is met afrekenen?

Zorg ervoor dat je naar de verzendings instellingen gaat en gratis verzending aanbiedt aan (potentiële) klanten. Op een later moment kan je dit aanpassen, maar voor nu, zorg ervoor dat je gratis verzending aanbiedt om klanten binnen te lokken. 

#8 Voer je factuurgegevens in en je winkel is klaar. 

Voordat je toegang krijgt tot je gloednieuwe online winkel, zal je eerst je factuurgegevens moeten toevoegen. Shopify biedt een gratis 14 daagse proefperiode aan. Zodra het afloopt, wordt er automatisch geld voor je winkel afgeschreven. Als je binnen 14 dagen niet tevreden bent over de dienstverlening, kan je op elk gewenst moment (kosteloos) annuleren.

Wat gebeurt er zodra je gratis proefperiode van 14 dagen afgelopen is?  

Als je 14 dagen consequent werkt voordat de Shopify-proefperiode afloopt, kan je geld verdienen voordat je een abonnement kiest. Zelfs als je dat niet doet, zal je de exacte werking van de winkel zien. Vervolgens kan je beslissen of het het geld waard is wat je ervoor betaalt. Zodra de proefperiode is afgelopen, moet je een plan kiezen om toegang te krijgen tot de back-end en admin van de winkel. Laten we het eens hebben over de prijzen van de plannen om te zien wat in jouw voordeel werkt.

Voor alle nieuwe bedrijfseigenaren, is het basis Shopify plan de beste keuze. De kosten van dit plan zijn $29 per maand. Daarna komen de bedrijven die in de ontwikkelingsfase zijn, met minimaal één fysieke winkel. Dan kan je kiezen voor het Shopify plan van $79 per maand. De laatste en beste optie voor bedrijven met meer dan één fysieke winkel is het Advanced Shopify plan die je $299 per maand kost. 

Conclusie 

Nu als nieuwkomer in de wereld van eCommerce-winkels, heb je genoeg informatie om je winkel op gang te brengen. Zelfs als je het niet zeker weet en je hoofd nog bezig is met een aantal vragen, kost een gratis proefperiode van 14 dagen je niets, toch? Laat je jezelf afvragen of je al dan niet klaar bent om je eigen online winkel te beginnen, en ga er alsnog voor. Gaandeweg zal je leren en je inspanningen op het gebied zullen je uiteindelijk helpen groeien in deze branche. Onthoud altijd dat je winkel zichzelf bouwt. Ga ervoor! 

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!