Hoeveel verdient Marco Borsato? Inkomen en vermogen van Marco Borsato

Marco Borsato is een van de bekendste Nederlandse zangers ooit, en daarnaast wordt hij op dit moment meer besproken dan wie dan ook. Maar hoeveel inkomen heeft Marco Borsato verdiend met zijn carrière? Hoeveel verdient Marco Borsato? En wat is zijn vermogen? Dit artikel geeft antwoord op deze vraag.

Hoeveel verdient Marco Borsato?

Marco Borsato weet op verschillende manieren aan zijn geld te komen. Hieronder hebben we de grootste inkomstenbronnen van hem op een rijtje gezet:

Hoeveel verdient Marco Borsato?

Moeilijke financiële jaren van Marco Borsato

  • In totaal staat Marco Borsato met 37 nummers bij de beste 4, waarvan veertien nummer 1-hits zijn geworden. Toen er intussen tal van collecties werden verkocht, steeg het totale vermogen van Borsato meteen. Het totale vermogen van Marco Borsato werd op dat moment geschat op ongeveer € 29 miljoen uit 2006 – vóór de moeilijke situaties.
  • In 2009 werd het creatief bedrijf The Entertainment Group failliet verklaard vanwege grove blunders binnen het bestuur. Borsato was voor 20% investeerder in The Entertainment Group en 90% van zijn loon ging rechtstreeks naar de creators. De kunstenaar zegt dat hij al zijn middelen verloor en alles opnieuw moest reconstrueren.

Geld verdienen als jurylid van The Voice

  • Borsato bleef niet staan ​​en gleed langzaamaan het dal uit waar hij binnenkwam. Hij is bij het zingen gebleven, maar staat ook lange tijd als jurylid in The Voice of Holland stevig op de been. Als scheidsrechter haalde Borsato ongeveer € 300.000 per seizoen binnen, wat neerkomt op een totaalbedrag van € 1,5 miljoen.

Geld verdienen met shows in Ziggo Dome en de Kuip

  • In 2015 maakte Borsato een financiële klapper met 12 uitverkochte shows in de Ziggo Dome. Met deze showreeks realiseerde hij een omzet van 10 miljoen euro. Toch werd een jaar eerder bekend gemaakt dat Marco en zijn betere helft Leontine uit elkaar gingen. Door deze scheiding moet Marco verschillende jaren zowel partneralimentatie als alimentatie voor jongeren betalen.

Borsato huis

  • Alkmaar
    Borsato woont momenteel in een penthouse in zijn oude wijk Alkmaar met een prijskaartje van € 1,1 miljoen. Ook bezitten hij en zijn – momenteel ex – echtgenoot een enorm landhuis in Blaricum met een waarde van ruim € 3,5 miljoen. De kunstenaar rijdt vanaf nu in een Porsche Taycan Super S met een waarde van ongeveer 2 ton.
  • Bovendien liet de zanger zich al geruime tijd van zijn goede kant zien. Als vertegenwoordiger van War Kid geeft Borsato consequent shows waarvan de opbrengst naar dit doel gaat. Inmiddels is in december 2021 bekend geworden dat Borsato stopt bij War Child vanwege de focus op zijn verdediging tegen de Mee-too beschuldigingen.

Totaal vermogen van Marco Borsato

  • Gezien de middelen en het loon van de zanger, wordt het huidige totale vermogen van Marco Borsato in 2021 geschat op een totaal van € 8 miljoen. Borsato heeft de komende jaren echt een ton in het verschiet en, zoals voor hem vanzelfsprekend zou zijn, is nog lang niet klaar met zijn roeping als ambachtsman. Wij geloven er in ieder geval volledig in.

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!