Hoeveel verdient Marcel van Dam? Het vermogen van Marcel van Dam

Marcel van Dam is een veelbesproken persoon in Nederland. Dat komt voornamelijk omdat hij een voormalig Politicus en socioloog is. Daarnaast is hij ook regelmatig in verschillende televisieprogramma’s te bewonderen met sterke en onderbouwende meningen, maar wat is het vermogen van Marcel van Dam? Dat lees je in dit artikel. Naast het vermogen van Marcel behandelen wij ook zijn achtergrond.

Wie is Marcel van Dam?

Marcel van Dam is op 30 januari 1938 geboren in Utrecht. Marcel van Dam is samen met zijn 8 broertjes en zusjes opgegroeid. De vader van Marcel van Dam, Jos van Dam was werkzaam bij de politie in Utrecht en werd ontslagen tijdens de 2de wereldoorlog. De reden van het ontslag kwam was dat Jos van Dam geen onschuldige Joden wilde oppakken. Uiteindelijk ging Jos van Dam het verzet in.

Marcel van Dam had niet zoveel zin in de school. Dat zien we dan ook terug bij de opleidingen die hij heeft gevolgd. Marcel van Dam studeerde zowel rechten als sociologie, maar hij wist alleen de studie sociologie af te maken. Hij heeft deze studie afgemaakt aan de Universiteit in Leiden.

Na het afronden van zijn opleiding was Marcel klaar voor een nieuwe uitdaging. In 1966 werd hij lid van de PVDA, nadat hij eerder lid was van de Katholieke Volkspartij. Daarnaast verscheen hij in 1969 steeds vaker op de nationale televisie. Marcel van Dam was toen der tijd onder andere te zien bij het programma “Geachte Ombudsman”. Na dit 4 jaar te hebben gedaan was Marcel van Dam klaar om de politiek in te gaan en dat deed hij dan ook. Dit deed hij als eerste instantie als staatssecretaris Volkshuisvesting en later als Tweede Kamer lid. Uiteindelijk is het Marcel van Dam gelukt om de top te halen. Hij heeft de top weten te behalen als Minister van Volkshuisvesting in 1981. Dat is natuurlijk een behoorlijke prestatie als we kijken naar zijn verleden.

Hoeveel verdient Marcel van Dam?

De salarissen van toen en nu en toen verschillen natuurlijk enorm. Als je op dit moment aan het werk gaat als Tweede Kamer lid ontvang je een jaarsalaris van 120 duizend euro. Dat is natuurlijk niet niks, maar die salarissen waren op dat moment nog niet. Op dit moment is Marcel van Dam niet meer werkzaam. Hij is namelijk aan het genieten van zijn wel verdiende pension. Hij heeft ook geen eigen bedrijf dus hij zal geen vast maandsalaris hebben. Uiteraard heeft Marcel van Dam wel AOW en een goed pensioen aangezien hij in de politiek werkzaam is geweest.

Het vermogen van Marcel van Dam

Zonder rijke ouders of het hebben van een eigen onderneming, kunnen we wel concluderen dat Marcel van Dam zijn vermogen zelf bij elkaar heeft weten te verdienen. Dat is natuurlijk al een prachtige prestatie, maar wat is het vermogen van Marcel van Dam? Dat lees je hier. Marcel van Dam heeft het grootste deel van zijn vermogen weten te danken aan de verschillende TV klussen die hij heeft gedaan. Uiteraard heeft dat leuk geld op geleverd. Het vermogen van Marcel van Dam is op dit moment onbekend. Als we kijken naar zijn bezittingen zien wij dat hij een landgoed met een waarde van 2 miljoen in bezit heeft. We kunnen er dan in ieder geval vanuit gaan dat het vermogen van Marcel van Dam minimaal 2 miljoen euro is. De meeste mensen zullen zich nu afvragen of het vermogen van Marcel van Dam de komende maanden nog gaat groeien. Wij denken van niet aangezien Marcel al met pensioen is. Wie weet doet hij een leuke investering, maar als we eerlijk zijn verwachten we niet dat het vermogen van Marcel van Dam de komende jaren nog gaat groeien. Marcel van Dam mag vooral terugkijken op een mooie carrière!

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!