Hoeveel verdient Irene Schouten? Het vermogen van Irene Schouten

Irene Schouten, we kennen hoor allemaal wel als een van de opkomende talenten van Nederland. Irene Schouten heeft de laatste Olympische Spelen maar liefst drie gouden medailles binnengehaald, maar hoeveel verdient Irene Schouten en wat is het vermogen van Irene Schouten? Dat lees je hier.

Wie is Irene Schouten?

Irene Schouten is geboren op 21 juni 1992 in Zwaagdijk-Oost. Irene Schouten is een Nederlands schaatsster die zowel op de lange baan als op de marathon in de inline-skates actief is. Ze schaatste in seizoen voor Team Anker en tijdens de marathon in het team Timpaan met Maaike Vos en Corina Strikwerda. Sinds 2015 traint ze bij Jillert Anema in de ploeg Clafis, dat in 2018 is overgegaan in Team EasyJet en later in Team Zaanlander. Haar marathonschaatsploeg heet Team Royal A-ware. Van 2013 tot en met 2017 en 2019 werd zij Nederland kampioen Massastart. In 2015 en 2019 werd ze wereldkampioen massastart. In 2021 werd ze wereldkampioen 5000 meter en ploegenachtervolging. Tijdens de Olympische Winterspelen 2022 won ze goud op de 3000 meter en de 5000 meter, beide in een nieuw Olympische record. Op de slotdag won ze goud bij de massastart en is daarmee één van de meest succesvolle sporters van de winterspelen op 1 toernooi. In 2022 legde ze ook beslag op de wereldtitel allround. We kunnen dan ook wel zeggen dat Irene Schouten behoorlijk goed is in het spelletje, maar wat doet dat met haar vermogen? Wat is het vermogen van Irene Schouten? Dat lees je hieronder.

Het vermogen van Irene Schouten

Er niet is heel erg veel te vinden over het vermogen van Irene Schouten, ze komt dan ook niet vaak in het nieuws doordat ze iets niets heeft gekocht. We kunnen dan ook wel zeggen dat Irene Schouten erg bescheiden is. Wel weten we dat Irene Schouten vier plakken heeft gewonnen, maar die verdient in totaal maar 65.000 euro. Wel is het belangrijk dat de vergoeding per land erg verschillend is. Als individuele Nederlandse sporter krijg je tijdens de Olympische Spelen van Beijing per gouden medaille 30.000 euro. Dit wordt uitgekeerd door het NOC*NSF. Voor zilver krijg je 22.500 euro en brons levert je 15.000 euro op. Let op! Dit is het bedrag voor individuele sporters. Door de bijzondere eindsprint van Irene Schouten op de massastart veroverde Irene Schouten haar derde gouden mediale tijdens Beijing 2022. Zoals ik al eerder aangaf is het erg moeilijk om te zeggen wat het vermogen van Irene Schouten is. Wel kunnen we er vanuit gaan dat het vermogen van Irene Schouten de aankomende jaren nog gaat groeien. Hoe Sven Kramer is gestopt met schaatsen breekt Irene Schouten op dit moment echt door! We zijn dus nog lang niet van Irene Schouten af en we kunnen er dan ook wel met z’n allen vanuit gaan at het vermogen van Irene Schouten de aankomende jaren nog behoorlijk zal gaan groeien. Uiteraard hebben wij hier ook plezier van aangezien ze nog wel een paar medailles gaat winnen!

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!