Hoeveel verdient Derk Sauer? Het vermogen van Derk Sauer

Het grootste deel van de bekende Nederlanders hebben het financieel wel goed. Toch zijn er ook redelijk wat mensen die net wat meer verdient dan de rest. Eén van deze mensen is Derk Sauer. Maar hoeveel verdient hij daadwerkelijk en wat is het vermogen van Derk Sauer? Dat lees je hier.

Wie is Derk Sauer?

Derk Sauer is een Nederlandse mediamagneet, uitgever, oprichter en eigenaar van Independent Media Holding en algemeen directeur van RBC Holding. Derk Sauer is geboren op 7 juli 1961 in Amsterdam, Nederland. Derk Sauer deed in 1969 eindexamen aan de hbs en werkte voor regisseur Gied Jaspars bij het VPRO-programma Morgen. Na een korte periode als werknemer van de kauwgomfabriek Maple Leaf ging hij definitief aan de slag als journalist en uitgever. Zoals ik net al aangaf begon Derk Sauer zijn carriere in de journalistiek. Hij begon als redacteur, correspondent en report voor verschillende bladen. Begin de jaren zeventig ging Derk Sauer aan het werk bij het maandblad Twintig van de VVDM, waar hij zijn sympathie voor de radicale Bond voor Dienstplichtigen.

In 1982 werd hij hoofdredacteur van het tijdschrift Nieuwe Revu. In 1989 vertrekt Sauer naar Rusland waar hij samen met enkele Russische journalisten die later KGB-agenten bleken te zijn, de eerste glossy-magazine van de Sovjet-Unie startte. In 1992 richtte hij samen met Annemarie van Gaal en de Novamedia groep de uitgever Independent Media op. In dat jaar begint het met de uitgave van het dagblad the Moscow Times. Het bedrijf groeit in de volgende jaren hard, met name door het uitgaven van Russische versies van Engelse internationale succestitels als de Playboy, de Cosmopolitan, de FHM en Men’s Health. In de jaren daarna groeide de uitgever onder Sauer uit tot een internationaal bedrijf multimedia bedrijf.

Wanneer we een aantal jaren verder gaan zien we dat Derk Sauer in 2010 samen met de investeringsmaatschappij Egeria NRC Handelsblad eb nrc.next van PCM Uitgevers. Derk Sauer heeft negen procent van de aandelen van de krant in handen. Vanwege de bemoeienis met de inhoudelijke koers van de redactie zegde Brigit Donker haar functie als hoofdredacteur van NRC Handelsblad op. Derk Sauer is er dan ook van overtuigd dat dagbladen geen rol meer vervullen in het brengen van niewsfeiten, omdat andere media daarin sneller zijn, maar meer achtergrondinformatie moeten geven. Sauer werd in 2014 door de hoofdaandeelhouder Egeria uit de raad van commissarissen gezet.

Het vermogen van Derk Sauer

We kunnen wel concluderen dat Derk Sauer behoorlijk succesvol is geweest en op dit moment nog zit op een behoorlijke zak met geld, maar wat is het vermogen van Derk Sauer? Dat is op dit moment de grote vraag. Als we kijken naar de jaren dat Derk Sauer nog actief was had hij al een behoorlijk vermogen. Derk Sauer had in 2014 een vermogen van 70 miljoen. Dat is natuurlijk niet niks en daar mag hij zeker trots op zijn. Het vermogen van Derk Sauer komt dan ook voornamelijk uit media en de investeringen die hij heeft gedaan. Derk Sauer is op dit moment woonachtig in Rusland waar hij van zijn geld mag genieten. Ik schat dat het vermogen van Derk Sauer niet meer zal gaan stijgen tenzij hij nog een mooie investering gaat doen. Derk Sauer hoeft zich op dit moment geen zorgen te maken over het geld wat hij op dit moment nog heeft. Hopelijk mag hij nog genieten van zijn vermogen. Derk Sauer is voor veel mensen in de media een voorbeeld en die mensen hopen dan ook dat hij nog lang een voorbeeld mag zijn. Hij is misschien wel één van de meest succesvolle journalisten geweest ooit.

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!