Geld verdienen met Twitch: Een complete gids voor gamers met passie!

Voor alle gepassioneerde gamers die er zijn, is Twitch een toonaangevend platform voor livestreaming dat de mogelijkheid biedt om de liefde voor gamen om te zetten in een inkomen. Geld verdienen met Twitch vereist wat duidelijke instructies en een gemotiveerde mindset om ze te volgen. 

Ben je moe van alle vragen die je tegenkomt wanneer je denkt aan het verdienen van geld door te gamen? Vraag je je wel eens af of streamen kan leiden tot een lekker inkomen?

Lachen je ouders, vrienden of familieleden om het idee dat je zou stoppen met je baan zodat je kan gamen tegen een full-time inkomen?

Als je antwoord een dikke ja is op de bovenstaande vragen, dan is deze guide voor jou!

Aan het einde van dit artikel zal de gamer in jou alle informatie hebben, die nodig is om een ontslagbrief in het gezicht van je baas te smijten (ja, het voelt als een droom die werkelijkheid wordt).

Maar wacht nog heel even. Voordat je overenthousiast iets doms doet, leiden we je door het exacte proces wat je moet doorlopen om geld te verdienen op Twitch.

Manieren om geld te verdienen op Twitch.

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen op Twitch, maar sommige manieren zijn overwegend meer effectief dan anderen. Als je wat research hebt gedaan, weet je al dingen over de top verdieners (Ninja en Shroud) op Twitch.

geld verdienen met twitch

Ben je nieuwsgierig genoeg om uit te vinden hoe deze mensen miljoenen euro’s verdienen met Twitch? We lopen langs de verschillende manieren die gebruikt worden door deze expert Twitchers. 


Subscriptions: Beste bron van het verdienen van een inkomen op Twitch.

De inkomensbron die op positie nummer 1 staat is verdienen door middel van subscribers. Omdat twitch je een platform geeft om een echt inkomen met gamen te kunnen verdienen, kost het aanvankelijk de helft van het verdiende inkomen.

“Serieus? 50% Van het inkomen gaat rechtstreeks naar Twitch?”

Dat hoor je goed en kan misschien een beetje ontmoedigend zijn, maar als een newbie zal je ermee moeten dealen. Wanneer je je klantenbestand uitbreidt, blijft het percentage dalen en zul je een groter aandeel krijgen. 

Voor mensen die op zoek zijn naar een stabiel inkomen, zijn de inkomsten uit abonnementen van terugkerend karakter. Je kan dus stabiliteit van je lijst afvinken en hoef je niet bang zijn om blut te raken.

Dus in eerste instantie wordt het abonnements niveau die de abonnee kiest ($ 4,99, $ 9,99 of $ 24,99) gedeeld met Twitch.

Maar het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Om abonnees te kunnen verdienen, moet je namelijk worden uitgenodigd voor het partnerprogramma van Twitch. Maar als je eenmaal binnen bent, zet je dan maar schap om flink wat geld te verdienen.

Kleine donaties: De meest voorkomende inkomensbron voor beginners. 

Als beginner zul je merken dat je geld kan verdienen met kleine donaties. Bit is een term die verwijst naar de virtuele valuta van Twitch.

Als je eenmaal een publiek hebt, kopen ze deze valuta vaak om cheer-emotes in de chatroom te kunnen sturen.

Elke keer dat iemand bit-gems (emoticons) gebruikt in de chatroom, krijg je voor elk bit $ 0,01 betaald. Dat lijkt misschien maar een klein bedrag, maar je zal in eerste instantie zien dat je hiermee een aanzienlijk bedrag verdient.

Twitch-partners hebben een voordeel ten opzichte van andere kanalen, omdat zij uiteindelijk hun eigen gepersonaliseerde emoji’s kunnen maken.

Geld verdienen met Twitch door middel van advertentie-inkomsten

Deze methode is ook weer alleen mogelijk bij Twitch Partners (jep, je zal waarschijnlijk weer voelen dat je zo snel mogelijk Twitch Partner wil worden)

Als je je afvraagt hoeveel geld je kan verwachten door Twitch advertenties? Het is ongeveer rond de 250 dollar per 100 abonnees. 

Je kan een bepaald bedrag verwachten voor elke 1000 weergaven van je advertenties. Wat echter wel roet in het eten kan gooien, zijn adblockers.

Dit geeft je de mogelijkheid om met je kijkers te communiceren en ze te vragen om hun advertentieblokkers te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat je zonder problemen een leuk bedrag zal gaan verdienen door middel van advertenties. 

Geld verdienen met Twitch door middel van betaalde promoties

Als je je bewust bent van influencer marketing, dan zal je geen problemen hebben bij het begrijpen van deze methode om geld te verdienen op Twitch. 

Ten eerste zal je een aanzienlijke hoeveelheid team moeten besteden aan het ontwikkelen van een loyaal kijkerspubliek. Als je dat eenmaal doet, benaderen bedrijven je vaak om hun producten te gebruiken/promoten tijdens je livestreams. Dit soort promotie kan ertoe leiden dat je in minder tijd veel geld kan verdienen.

Naast het promoten van producten, benaderen game developers live streamers regelmatig om hun games te spelen. Op deze manier promoten ze hun spellen en zorgen ze ervoor dat jij hiervan profiteert.

Geld verdienen door Affiliate Marketing

Laten we eerlijk zijn, benaderd worden door bedrijven of game developers kan maanden tot jaren duren. Dit, doordat het ontwikkelen van een following best een flinke taak is. 

Maar affiliate marketing kan je in zo’n scenario redden. Het enige wat je doet, is een bepaald product promoten en het idee om hetzelfde te kopen in de hoofden van uw kijkers te planten.

Zelf kan je een bepaald bedrag aan commissie verwachten wanneer mensen een aankoop doen met jouw couponcode. Je moet overtuigend zijn om ervoor te zorgen dat mensen overgaan tot het kopen van die producten.

Dit is een van de meest geprefereerde manieren om geld te verdienen met Twitch zonder een Twitch-Partner te hoeven zijn.

Nu kun je aan de slag!

Dit waren een paar voorbeelden van de beste manieren die je kan gebruiken om geld te verdienen met Twitch. Je liefde voor gamen kan je met wat moeite naar een heel ander niveau brengen. Zorg ervoor dat je alle bovengenoemde methoden doorloopt om geld te verdienen met Twitch om aan de slag te kunnen gaan.

Het verdienpotentieel op Twitch neemt met de dag toe sinds de grote groei die de afgelopen jaren is waargenomen. Dit vergroot je kansen om een grote hoeveelheid geld te kunnen verdienen via dit steeds populairder wordende platform. 

Blijf niet hangen in je gewone normale saaie werk waarbij je je passie voor gamen aan de kant schuift. Pak je kans en verdien een echt inkomen door middel van datgene waar je het meest enthousiast van wordt!

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!