Geld verdienen met je Youtube-kanaal? Dit zijn 3 manieren!

Youtube is het grootste platform waar de voorkeur naar uit gaat voor video content. Het is de op een na meest populairste zoekmachine na Google. Mensen maken een Youtube-kanaal aan voor verschillende doeleinden. Of je nu een danser bent, een fitness freak, of gewoon een persoon die veel kennis heeft van een onderwerp, Youtube is de plek voor jou. Sommige mensen richten zich specifiek op YouTube voor inkomsten, terwijl anderen dat aspect niet eens in overweging nemen voordat ze een kanaal beginnen. Wanneer ze later een consistent en loyaal publiek ontwikkelen, gaat dit aspect wel door hun hoofd. In welke categorie je ook zit, dit artikel heeft het gedekt.

“Eh, verdienen mensen geld met Youtube? Ik bedoel, er zijn letterlijk een gigantisch aantal kanalen die hetzelfde soort content aanbieden.”

Nou, het kost tijd, moeite en consistentie om een leuke hoeveelheid geld te verdienen met Youtube. Maar vertrouw me wanneer ik zeg dat mensen van Youtube inkomsten kunnen leven. Nee, ze planden dit niet vantevoren en de eigenaar van Youtube is ook niet de vader van hun beste vriend. Ze hebben hard gewerkt om waardevolle content te bieden aan hun publiek en een enorm bereik aan te trekken.

Nee, YouTube geeft je geen zak geld wanneer je een video uploadt. 

Ten eerste, als je voor de lol een Youtube-kanaal bent begonnen, moet je weten dat je je naar je instellingen moet haasten. Daar moet je het genereren van inkomsten inschakelen om geld te kunnen verdienen met je video’s. Terwijl de kop schreeuwt, betaalt niemand je een cent voor het uploaden van een video op YouTube.

“Wacht. Dus ik moet wachten totdat mijn volgersaantal een paar miljoen bereikt voordat ik geld kan verdienen op dit platform?” 

Nee.

Ten eerste, krijg de mythe uit je hoofd dat je alleen geld kan verdienen door miljoenen volgers of views te hebben op je video’s. Ten tweede, je moet duidelijk hebben voor jezelf welke niche je kiest. 

Je kan niet de ene dag beauty video’s uploaden en de volgende dag je nieuw gekochte Iphone reviewen. Voor de ontwikkeling van een consistent publiek, moet je specifieke gebieden targetten en naar voren treden als expert over hetzelfde onderwerp. Of je nou een fysiek bedrijf of een YouTube-kanaal hebt, alles wat het monetaire aspect omvat, vereist een duidelijk begrip van de doelgroep. 

Nummer 1: Het YouTube partner programma

Wanneer je kanaal 1000 abonnees heeft en 4000 kijk uren, gefeliciteerd, je komt in aanmerking om deel te nemen aan het Youtube partner programma. 

Ja, verdienen door middel van advertenties, de grootste bron van inkomsten via Youtube. De meeste mensen denken dat dit de enige manier is om op dit platform geld te verdienen. Dat is niet het geval, maar daarover later meer.

Word lid van de YouTube-partner en stel het genereren van inkomsten in zodra je het bovengenoemde punt bereikt.

Verwar het geld dat je met advertenties verdient niet met het aantal weergaven die je krijgt. Je kunt duizenden volgers hebben, maar je verdient alleen geld als iemand de advertentie bij je video’s bekijkt of erop klikt.

Om geld te verdienen met YouTube-advertenties, moet de kijker het einde van de advertentie bereiken of erop klikken.

Als je denkt: dat is okay, ga ik veel geld verdienen met advertenties. Stop daar dan meteen mee, want YouTube houdt een groot deel van de advertentie-inkomsten. Sterker nog: 45% van de inkomsten. Het moet altijd worden beschouwd als slechts een van de bronnen van inkomsten via YouTube.

Nummer 2: Verkoop van producten op je YouTube-kanaal

Het geld wat je verdient door het verkopen van producten op je Youtube-kanaal, leidt ons terug naar het belang van het hebben van een niche. 

Laten we zeggen dat je een kanaal op Youtube hebt wat gaat over beauty en lifestyle, Je bent consistent binnen je content en je kijkers vinden je content waardevol. Zodra je een loyaal publiek ontwikkelt, begint je publiek te luisteren naar je en doen ze wat je zegt. 

Dit kan je in je voordeel laten werken, aangezien de kans op enorme verkopen toeneemt wanneer mensen bereid zijn naar je te luisteren. De meeste YouTubers die via dit platform miljonair zijn geworden, zijn een merchandise lijn gestart. Het is geweldig om een eigen merk te runnen, aangezien je de volledige controle hebt over alles. Laten we eerlijk zijn, wie kent je merk beter dan jijzelf? Het wordt veel makkelijker om het te verkopen.

Je hebt ook nog de mogelijkheid om samen te werken met grote merken, als je eenmaal een goede naam hebt opgebouwd.

Influencer-marketing is een groeiend iets en grote merken zijn altijd op zoek naar contentmakers met een loyaal publiek. Dit is een van de meest veelbelovende gebieden voor het genereren van inkomsten, maar het vereist consistentie en lange werkdagen.

En geloof me: Een paar van de topmerken in jouw niche, zijn op zoek naar makers van waardevolle content.

Nummer 3: Creatieve ideeën combineren met crowdfunding. 

Niemand twijfelt bij het supporten van een goed idee. Laten we stellen dat jouw plan al klaar ligt op je bureau, maar dat je de financiën nog niet rond hebt. 

In dit scenario, kan je ofwel de hulp van je huidige publiek aannemen, of de hulp van de crowdfunding gemeenschap. Een grote eis is, om eerlijk en transparant te zijn naar ze om de details te kunnen snappen. Je kan overwegen een korte samenvatting in een trailer uit te werken om mensen enthousiast te krijgen voor je idee.

Onthoud dat je ze niet simpelweg moet benaderen en om geld kan vragen. Je moet duidelijk zijn over het idee in je hoofd om hun te motiveren hun portemonnee te trekken. De beste manier is om voor de camera te gaan staan, maak een video waar je elk interessant klein detail  aan ze uitlegt.

Heel veel mooie projecten hebben een kickstart ontvangen die ze nodig had door middel van crowdfunding. Dus als je daar vast zit en geld een groot obstakel begint te vormen, is het tijd om actie te ondernemen. 

Tot slot!

Ik hoop dat je je niet meer afvraagt: “Hoe kan ik geld verdienen met mijn Youtube-kanaal?” 

Dus voor alle mensen die erover nadenken hun eigen YouTube-kanaal te beginnen:  het is tijd om door te pakken en het te doen. Zoek een niche, werk aan je inhoud en bouw je publiek op. Met tijd en moeite zal je mooie resultaten gaan zien. Geld verdienen via YouTube is mogelijk als je erop mikt, het goed planned en er elke dag aan werkt.

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!