Geld verdienen met cryptocurrencies

Het zal je niet ontgaan zijn, cryptocurrencies zijn op dit moment mateloos populair onder heel wat mensen. Dit komt met name door het feit dat de koersen van cryptocurrencies erg zijn gestegen. Deze hoge rendementen hebben ervoor gezorgd dat veel meer mensen interesse hebben in de digitale valuta’s.

Misschien dat jij er ook wel over nadenkt om de cryptomunten te kopen. Als dit klopt raden wij je aan om snel verder te lezen. In dit artikel laten wij je namelijk alles zien over het geld verdienen met behulp van cryptocurrencies!

Wat zijn cryptocurrencies?

Laten we als eerste eens kijken naar wat cryptocurrencies eigenlijk zijn. In 2008 liet Satoshi Nakamoto de wereld kennismaken met zijn eerste cryptocurrency. Dit was natuurlijk Bitcoin. Het was het eerste succesvolle gedecentraliseerde geldsysteem dat op basis van een “niet op vertrouwen gebaseerd systeem”.

In plaats van een gecentraliseerd netwerk, vertrouwt Bitcoin op een internationaal netwerk van transactie validators die “nodes” of “miners” worden genoemd. Het belangrijkste doel van een node is om het netwerk te beveiligen door “blokken” transacties te valideren. In het geval van Bitcoin verschijnen deze blokken elke tien minuten en bevatten ze 1MB aan gegevens.

Belangrijk is dat alle nodes transacties valideren, maar slechts één mag het blok toevoegen aan de keten van transacties die de “blockchain” vormen. Voor nu is het niet nodig om echt diep in te gaan op de techniek achter Bitcoin. Het belangrijkste is dat je weet dat Bitcoin eigenlijk gezien kan worden als een soort alternatief goud. Het wordt dan ook wel eens het digitale goud van deze eeuw genoemd. Met Bitcoin is het mogelijk om geld over te maken, zonder dat hier een bank aan te pas komt. Dit zorgt er dan ook voor dat je echt volledige controle hebt over je eigen geld.

Beleggen in altcoins – Definitie en hype

Het is naast het kopen van Bitcoin ook mogelijk om te beleggen in altcoins. Altcoins staan voor alternate coins. Het gaat ook  wel om een alternatief voor bitcoins. Dit houdt in dat iedere munt die niet Bitcoin is aangemerkt wordt als een altcoin. In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht gaat het hier echt om andere soorten munten. Altcoins volgen dan ook niet allemaal dezelfde regels als Bitcoin.

Terwijl Bitcoin bijvoorbeeld elke 10 minuten bitcoins produceert, produceert een altcoin van Litecoin elke 2,5 minuut munten. Dit maakt Litecoin in staat om betalingen sneller te verwerken. Andere projecten zoals IOTA werken weer op een heel andere blockchain dan Bitcoin zelf. Op dit moment is Ethereum de meest bekende altcoin. Deze staat op dit moment dan ook net onder Bitcoin.

Soms komt het voor dat de koersen van altcoins ontzettend snel stijgen als we kijken naar de prijs. Dit was bijvoorbeeld het geval bij Dogecoin. Deze munt stond een lange tijd bekend als een soort satire en werd niet heel serieus genomen. Hier kwam verandering in toen Elon Musk een Tweet plaatste waarin hij zei dat hij overwoog om in Dogecoin te beleggen. Deze Tweet heeft er onder andere voor gezorgd dat de munt massaal werd opgekocht. In een paar weken tijd steeds de koers van Dogecoin met zo’n 500%. Dit is een rendement wat je echt nergens anders kunt halen!

Hoe begin je met cryptocurrencies?

Wil je zelf beleggen in cryptocurrencies dan is het van belang om op zoek te gaan naar een zogeheten crypto exchange. Een crypto of bitcoin exchange is aan te merken als de digitale marktplaats waar je valuta zoals Euro’s of Dollars kunt omzetten in bitcoin. Wil je zelf graag Bitcoin of een altcoin kopen dan zijn er verschillende stappen die je moet doorlopen. We hebben het wat makkelijker gemaakt door deze stappen hieronder even voor je op een rijtje te zetten:

  • Kies een exchange: De eerste stap is het kiezen van een plek om uw bitcoin te kopen en op te slaan. De makkelijkste en snelste manier om te beginnen is om een exchange te kiezen die ook veilige bitcoin opslag biedt. Met een bekende beurs als Binance of Coinbase weet je dat je eigenlijk niet de fout in kunt gaan tijdens deze stap.
  • Open een rekening: Als je eenmaal je favoriete exchange hebt gekozen, moet je waarschijnlijk een account openen en basis persoonlijke informatie verstrekken. Sommige exchanges vereisen geen account. Het probleem bij deze exchanges is alleen dat je over meer technische kennis moet beschikken om deze te gebruiken. Kies dus gewoon voor de normale exchange en vul al je persoonlijke info in.
  • Stort geld op je rekening: Als je een aanbieder kiest die je toestaat om fiat geld te storten zoals de euro moet je jouw rekening financieren voordat je een order kunt plaatsen. Het kan zijn dat je meteen kunt kopen met een debet- of creditkaart, maar het kan ook zijn dat je geld over moet schrijven via een bank overschrijving.
  • Plaats een order: Tijd om door te gaan met het echt plaatsen van de order. Plaats je order en wacht tot deze volledig is uitgevoerd. Omdat blockchain verwerking enige tijd in beslag neemt, kan het zijn dat je aankoop niet direct plaatsvindt. Er zijn veel factoren die ertoe kunnen leiden dat dit een paar minuten tot meer dan een uur kan duren om te voltooien. Is dit eenmaal gelukt dan heb je met succes je eigen digitale munt gekocht.

Kies jij ook voor cryptocurrencies?

We hopen dat je dankzij de informatie uit dit artikel een beter beeld hebt gekregen over het geld verdienen met digitale valuta. Door middel van cryptocurrencies is het mogelijk om aardig wat te verdienen als je geluk hebt. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat deze digitale munten best wel op en neer kunnen gaan als we kijken naar de koers.

Beleg dus alleen met geld wat je niet nodig hebt op de korte termijn. Voor meer informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van beleggen of geldweetjes in het algemeen zou je zeker even een kijkje moeten nemen op de rest van de site. Er is namelijk nog veel meer te ontdekken!

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!