Drie makkelijke manieren om geld te verdienen met Instagram!

“Ik heb geen 100 of 200k volgers, en jij denkt dat ik geld kan verdienen met mijn Instagram pagina?”

Nou, met de juiste strategie, kan iedereen geld verdienen met hun Instagram pagina.

Ten eerste, krijg de mythe uit je hoofd waarbij je 100k volgers nodig hebt om geld te kunnen verdienen op Instagram.

Als je een niche-specifiek publiek hebt, wordt het verdienen op Instagram als een wandeling door het park.

“Ja ja, makkelijker gezegd dan gedaan.”

Noem een persoon waarvan je ziet dat deze geld verdient op social platforms zonder consistent te zijn.

Consistentie en inspanning zijn twee dingen die vereist zijn als je alleen al denkt aan het gebruik van Instagram als bron van een passief inkomen.

Zelfs als je volgers aantal laag is, maar deze volgers constant engaged worden met je content, is geld verdienen makkelijker dan je denkt. 

Het hebben van 100 tot 200k volgers waarbij maar 50 mensen engaged worden gaat je nergens brengen, geloof me.

Twee belangrijke factoren die betrekking hebben op verdienen op Instagram.

Ten eerste bepaalt de niche die je kiest uiteindelijk hoeveel je kunt verdienen en in welke mate.

Als je je richt op de beste niches, verdien je waarschijnlijk geld in beauty of mode. Maar nogmaals, laat je niet afschrikken door de concurrentie. De concurrentie is alleen groot omdat mensen uitkijken naar producten en informatie in deze niches.

Het begin kan eng zijn, omdat niemand een merk vertrouwt wat net nieuw is en pas op zijn hoogst 101 volgers heeft. Maar met tijd en een goede strategie om bezoekers te trekken en behouden, zul je zeker groeien op dat gebied.

Ten tweede, zoals hierboven genoemd, bepaalt de betrokkenheid van je publiek of je met je Instagram-pagina geld kunt verdienen. Je volgers moeten mensen bevatten die echt geïnteresseerd zijn in je niche. 

Je verkoopt tenslotte geen lipstick merk aan een geïnteresseerde in sport, toch? Instagram-advertenties maken het gemakkelijk om de juiste mensen of je doelgroep te bereiken. 

Laten we beginnen met geld verdienen op Instagram

Nu gaan we verder met de manieren waarop je geld kunt gaan verdienen via je Instagram-pagina. Neem voordat je begint dit advies van me aan:

Vertrouw nooit op één inkomstenbron als het op Instagram aankomt. Het is gek hoe deze regel ook van toepassing is op je algemene inkomen. Maar aangezien we hier zijn om dit populaire sociale platform te bespreken, laten we daar dan mee beginnen.

Geld verdienen met gesponsorde posts

“Maar wacht, waarom zou een merk mij betalen als ze de optie hebben om een pagina te benaderen met 100k volgers?”

Nou, het antwoord daarop is eigenlijk redelijk vanzelfsprekend. Een Instagram pagina met 100k volgers zal veel hogere bedragen rekenen dan iemand met laten we zeggen, 15k volgers, toch?

Kleine tot medium grootte merken die de markt proberen te bereiken zullen met liefde een samenwerking met je aangaan. Maar onthoud dat merken alleen geinteresseerd in je zullen zijn als je een betrokken publiek in hun niche bereikt. Een publiek dat luistert naar wat je zegt en reageert of interacteert. Niemand betaalt voor een saaie Instagram-pagina met volgers die absoluut niet betrokken zijn.

Valt het je op hoe belangrijk het is om interactie aan te gaan met je volgers op deze pagina? 

Je moet een sterke mening hebben in jouw gebied van expertise als je je publiek zo ver wilt krijgen naar je te luisteren. Zelfs met een klein publiek wat jou vertrouwt, zullen merken graag met je samenwerken.

Start met het creëren van waardevolle content in je niche en zorg ervoor dat je regelmatig interactie aangaat met je publiek. 

Je hoeft niet te wachten tot merken jou benaderen. Zoek zelf naar merken waarvan jij voelt dat deze baat zouden hebben bij je publiek. Neem contact met deze merken op en doe een aanbod dat ze niet kunnen weigeren.

Verdiep je in Affiliate Marketing 

Nogmaals, het opbouwen van vertrouwen met je publiek is een belangrijke stap om succes te boeken op het gebied van affiliate marketing. 

Influencers creëren simpelweg bekendheid over een bepaald merk en verdienen daar geld mee

Affiliate marketing vereist meer inspanning, omdat je daadwerkelijke verkopen moet realiseren om commissies te kunnen verdienen.

Sluit je aan bij het grote aantal mogelijke affiliate programma’s die beschikbaar zijn op het internet. Als je dat doet, zal je een unieke link ontvangen die je publiek moet gebruiken om een aankoop te doen. Elke keer dat iemand via jouw link een aankoop doet, bam! verdien je een commissie. 

Instagram staat het toevoegen van links naast de bio niet toe.

Probeer wanneer je geld wilt verdienen op Instagram met affiliate marketing, dat je een promotiecode gebruikt in plaats van een link. 

Het ding met deze bron van inkomsten is dat je gelijk kan beginnen zonder een reactie af te hoeven wachten. 

Bij de meeste affiliate programma’s kan je je gratis aanmelden en bedrijven zijn blij affiliate marketeers in hun team te hebben. Waarom? Ze betalen hun alleen bij het realiseren van verkopen, wat ze garandeert dat ze geen geld verliezen, zelfs als er geen verkoop plaatsvindt. 

Verkoop je eigen producten op Instagram

Stop met denken dat je alleen geld kan verdienen op Instagram door het promoten van producten van anderen. Ik leg het je uit met een voorbeeld. Atticus, een van de meest gerenommeerde dichters op Instagram, begon producten te verkopen en begon zijn eigen merk. Wanneer? Nadat hij een publiek had ontwikkeld dat elke dag op zijn berichten wachtte. Tegenwoordig kun je het succes van zijn merk zien terwijl de man meer verdient dan hij had gedacht toen hij begon.

De man startte met het verkopen van verschillende producten onder zijn merk waarvan onder andere petten, t-shirts, en zelfs zijn eigen wijn. Ja, dat hoor je goed. 

Wiwe had gedacht dat wat als een poëzie pagina begon, uiteindelijk transformeerde naar een online winkel? 

Conclusie

Dit waren de top 3 manieren die je kan gebruiken om geld te verdienen met je Instagram pagina. Begin met het focussen van al je aandacht op het realiseren van waardevolle content voor je doelgroep. Organiseer regelmatig wedstrijden, quizzen of vragen sessies om de betrokkenheid te vergroten.

Geld verdienen met Instagram is mogelijk als je je inspanningen in de goede richting doet. Als je nog achter je laptop zit en je afvraagt of jouw pagina met 5K volgers aandacht verdient. Neem van mij aan, dat doet het en je kunt je pagina naar een hoger niveau tillen.

Blijf op de hoogte!

Ontvang eens per tijd de laatste tips en adviezen in overzichtelijke e-mails. Gratis in te schrijven en gemakkelijk af te melden!